Hur man installerar en IS300 Header

Lexus IS300, eller Toyota Altezza i Japan, först släpptes till konsumenter för 1999 års modell. Med alternativet för en fyrcylindrig eller en inline sex-cylindrig motor, kommer alla motorer har ett stycke header som fäster på motorblocket. Denna rubrik eller avgasrör, kombinerar en serie av rör som levererar uttömd luft och gas till den bakre delen av fordonet. Om du märker en brist på prestanda i din IS300 och behöver byta din header, kanske du vill utföra den här proceduren hemma för att spara pengar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skiftnyckel
Byte IS300 header
O2 sensor skiftnyckel
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Jack den främre delen av din Lexus IS300 från marken. Plats jack står bakom var och en av de främre hjulen, då den främre änden tills bilen sitter på dessa två bitar.
2

Öppna huven på din Lexus och lokalisera batteriet. Unbolt batteriet skruvarna och koppla de positiva och negativa kontaktbladen kablar. Detta stoppar alla elektriska flödet genom motordelarna medan du tar bort och installerar IS300 header.
3

Skruva plast bultar motorhuven och ta bort denna bit helt att exponera motorblocket. Ställ detta stycke åt sidan för senare användning, eftersom den inte behöver störa din arbetsplats.
4

krypa under bilen och leta reda på O2-sensor, en bit tjock elektriska slang som ansluter till bakre delen av huvudet. Koppla försiktigt ur denna sensor med O2 skiftnyckel och flytta den ur vägen.
5

Stand ovanför motorn som sitter i motorrummet. Unbolt varje header skruvarna och försiktigt flytta dem bort från cylinderhuvudena. Kontrollera skicket på huvudet packningen, och se till att dessa distanser är inte böjd, skev eller skadad på något sätt. Använd en platt skruvmejsel för att ta bort detta stycke, om det behövs.
6

unbolt botten av huvudet från katalysatorn. Sakta bort hela huvudet pjäs från Lexus IS300 från biltaket. Ställ denna gamla header åt sidan, eftersom du kommer att behöva för att korrekt avyttra denna del senare. Kontakta en återförsäljare om du behöver hjälp.
7

Ladda det nya sidhuvudet in i bilen genom den övre sidan av motorn. Flytta singel, bottendelen sakta ner genom botten. Om det behövs, har en vän att hålla upp huvudet på plats medan du säkrar botten genom att skjuta på plats och bultning med den medföljande hårdvaran. Ovanpå
8

Skruv i varje bultarna din nya header, och se till att använda milt tryck på första sväng. Kontrollera instruktionsboken för att använda det rekommenderade vridmomentet för att slutföra varje bultar, säkra din header till motorblocket.
9

tillbaka O2-sensor, motorhuv och batterikablarna terminal som togs bort för att komma åt rubriken. Starta motorn och kontrollera eventuella läckor i bilens avgassystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131985.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.