12V Bad Cell Recovery

En 12-volts batteri är en vanlig elektrokemisk lagringsenhet sett i bilar, båtar och tunga maskiner. Batteriet ger den energi som behövs för att slå på startmotorn som drar mycket ström när inkopplad. Moderna fordon har många elektriska tillbehör, såsom ombord-datorer, elektriska fönsterhissar och bakruta defoggers som också drar ström från batteriet. Batteri Entreprenad

12-volts våt-cells batteri består av sex mindre 2-volts celler trådbundna tillsammans inne. Varje cell innehåller en bly plåt och en blydioxid plattan åtskilda av en svavelsyra-destillerat vatten. Batterihöljet är tillverkat av en tålig plast. Två bly inlägg ger kopplingspunkter på antingen toppen eller sidan av batteriet. Avtagbara lock tillåter tillgång till undersöker om batteriet vattennivån.
Batteri Teori

Ett laddat bilbatteri sänder en ström av elektroner från den negativa terminalen till den positiva terminalen, när kretsen är sluten av en omkopplare. Den enhet som används drar den kraft som behövs och batteriet börjar att sakta förlora laddning när motorn är avstängd. Graden av ansvarsfrihet beror på mängden dras av ström. En startmotor kommer troligtvis att lämna ett batteri dött eller mycket svag med mindre än en minuts vevande, medan en bilradio kan hålla batteriet går hela natten utan att lämna den döda. Generatorn skickar ström att fylla på batteriet på en kontinuerlig basis, så att batteriet är nästan full laddning medan motorn är igång.
Batteritid

Svavlet i syran bildar successivt kristaller på blyplattorna, i en process som kallas sulfatering. Batteritiden förkortas med stark värme, vibrationer eller hårda användning - såsom djupa urladdningar. Bly pulver ackumuleras slutligen i botten, eller plattan kristallerna växa sig stora nog att kortsluta cellerna. Batteriet kan inte repareras när detta händer. Om vattennivån i batteriet blir för låg, blir toppar cellplattorna exponeras. Detta kommer att skada cellen och kraftigt förkorta batteriets livslängd, eftersom det påskyndar sulfateringen process som förstör plattans yta. Ett batteri som inte används under en längre tid kommer successivt sulfat;. Såsom svavel i de sura insättningar på batteriet plattan
Batteri Tillsatser, Balsam

Ett antal av batteri reparation vätskor eller pulver som marknadsförs för att vända batteriets cellskador innehåller kemiska EDTA, och de kan snabbt återuppväcka en död batteri genom att avlägsna en del av sulfat uppbyggd. Men den underliggande bly minskade också, så att batteriet inte kommer att vara länge efter en sådan behandling, oberoende av påståenden om motsatsen. Å andra sidan, är ett batteri conditioner ett effektivt sätt att hålla en sällan driven eller lagrad bilens batteri laddas ur och sulfatering. Enheten avger en liten, mikroprocessorstyrd laddning för att hålla en stabil batterispänning. Det kanske kan vända begränsad sulfatering, men en kortsluten batteri är för långt borta för någon påföljd.
Cellupprätthållande

Förebyggande underhåll på batteriet är den enda säkra -sättet att förlänga cellens liv. Vattennivån ska kontrolleras regelbundet och fyllas på med destillerat vatten. Batteripolerna bör regelbundet rengöras, åtdragna och besprutas med en batteripolen beskyddare som reducerar oxidation. Batteriet ska vara säkert monterad i bilen för att reducera rörelser och vibrationer, samt batteri med rätt storlek måste användas för det aktuella fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131979.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.