Hur Spot-Reparera Coat Paint Base och Clear Coat

Popular Mechanics erbjuder några garantier för dem som tycker hemska repor på sina bilar: Många av dessa repor kan repareras med några polering och slipning. I allmänhet är de flesta bil repor tränger endast klarlack och baslack av bilen, primer, och slutligen stålet i kroppen, förblir orörd. Reparera detta baslack och klarlack scratch kan returnera bilen till sin normala skönhet. Saker du behöver
Vatten
Soap
Bucket
svamp eller trasa
ren handduk
Skokräm
Skål
Sandpapper
slipblock
Rubbing förening
Frotté rag
Visa fler instruktioner
1

Rengör repad yta med varmt vatten och mild tvål. Blanda vatten och tvål i en hink tills de bildar lödder, rengör området med en svamp eller trasa indränkt i denna blandning. Torka repig området noggrant med en ren handduk.
2

Rub kontrasterande skokräm i repad yta med en ren trasa. Se till att färgen på de polska kontraster med bilen så att du tydligt kan se det sticker ut. Detta kommer att bidra till att du inte orsakar mer skada med för mycket slipning. Addera 3

Fyll en liten skål med kallt vatten och två till tre droppar mild tvål. Denna tvål-vatten blandning hjälper smörja din sandpapper och göra jobbet renare och säkrare
4

Wrap ultrafina, vått /torrt sandpapper (2.000 - eller 3000-grit). Runt en slipkloss. Doppa sandpapper i skålen och låt det dra i två till tre minuter, tills den är ordentligt blöt.
5

Slipa repad yta på omväxlande 60-graders vinkel i korta, lätta drag. Stanna ofta att åter väta papperet, sandpapper måste bo våt hela tiden
6

Sand i lätta drag tills du kan se den kontrasterande färgen försvinner.. Som den här färgen försvinner, är du slipa baslack och klarlack så att de täcker scratch. När du kan se mer färg, stoppa slipning.
7

Torka området noggrant med din ren handduk och leta efter tecken på att repa. Upprepa de föregående stegen om scratch fortfarande visas, tills den är helt borta.
8

Buff den nyligen reparerade området med gnugga förening för att återställa glansen av klarlack. Ansök gnugga förening direkt till en frotté trasa och polera i en cirkelrörelse för att avlägsna eventuella tecken på slipning.
9

Gnid den kratsade området med en ren trasa för att avlägsna eventuell kvarvarande förening. Tvätta och torka området igen om det behövs för att ta bort ränder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126338.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.