Hur man tar bort den externa batteri från en Prius

Prius är en hybridbil som tillverkas av Toyota. Ett hybridfordon körs på en blandning av bensin och el. Detta minskar bränsleförbrukningen och ökar kraften i fordonet. Prius får sin el från två batterier --- en som driver motorn och en som driver tillbehören i fordonet kallas reservbatteriet. När det extra batteriet dör, kan du inte köra lamporna, makt dörrlås eller vindrutetorkare. Ta bort reservbatteriet från en Prius kan göras utan att en mekaniker. Saker du behöver
Bilnyckel 10-mm skiftnyckel
vanlig skruvmejsel
Socket föraren
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
Öppna luckan Tillbaka
1

Försök att frigöra kraften dörrarna på din Prius. Om ditt extra batteriet i din Prius är död, kommer strömmen dörrlås fungerar inte. Eftersom bilen inte har ett nyckelhål i luckan igen, kommer du att få tillträde inifrån fordonet.
2

Ta bilnyckeln ingår i din Prius fordon fjärrkontroll. Låsa upp en dörr för att få tillträde.
3

Lokalisera de två knapparna på baksätet. Det finns en knapp på varje sida. Tryck ner knapparna samtidigt och dra sätet framåt. Stolen kommer att ligga platt.
4

Dra pakethållare ut på baksidan av fordonet, om det behövs. Vik upp och ta bort golvmattan i baksidan av Prius.
5

Lokalisera de två rattarna på golvet nära baksidan av Prius. Vrid varje så att pilen pekar mot den andra ratten. Dra upp handtaget mellan de två knopparna. Detta löser klädseln.
6

Lyft tyget täcka upp och ta bort den från bilen. Leta upp den lilla plastskyddet under handtaget som lossade klädseln.
7

Dra upp och ta bort plastkåpan att exponera luckan release. Skjut spärren för att manuellt låsa upp och öppna luckan. Sätt tillbaka plastlocket över luckan release.
Bort reservbatteriet
8

Grab och lyft ur förvaringsfacket på baksidan av Prius.

9

Leta batteriluckan på den högra sidan av fordonet. Det är en plast bit av golv, som ligger i ryggen, högra hörnet. Du bör kunna se sidan av batteriet under höljet. Ta tag och dra upp luckan på baksidan av bakstycket.
10

Använd en skiftnyckel för att lossa minuskabeln på batteriet. Ta bort kabeln från batteriet.
11

Leta bromsaggregatet framför batteriet. Det är en svart låda. Lossa och ta bort de tre skruvarna som håller fästena för bromsen på plats. Två av bultarna är på botten av broms fästbeslag, medan den tredje är på toppen av aggregatet. Vänd lådan bromsaggregatet åt sidan, flytta den ur vägen.
12

Ta bort röda plastskyddet ovanpå reservbatteriet. Skjut en platt skruvmejsel under fliken på sidan av luckan. Försiktigt bända fliken från batteriet och dra locket så att det lossnar från de andra två flikarna.
13

Lossa och ta bort de tre muttrarna som håller batteriet selen på plats. Det finns en bult på vardera sidan av selen och en tredje en på toppen av batteriet, över den positiva kabeln. Koppla den positiva kabeln med den tredje bulten och flytta fritt batteri sele från batteriet.
14

Leta upp och ta bort de två skruvarna som håller ner frånluftkanal. Den frånluftkanal är den stora plast kanalen reser bakom och bredvid batteriet. Den första kolven är på toppen av kanalen i ryggen och den andra bulten är på framsidan, kanalens botten. Dra frånluftkanal ifrån batteriet för att exponera avluftningsslangen.
15

Dra avluftningsslangen från batteriet. Det är en liten slang fäst med en liten plast passande som lätt glider isär.
16

Lyft den extra batteriet ur Prius.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131888.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.