Låga Antifräsar Symtom

Trots namnet, frostskyddsvätska, som ibland kallas kylmedel, är en vätska med egenskaper som skyddar en bilmotor mot extremt varma eller kalla temperaturer. I områden som regelbundet drabbas av hårda vintern fryser, stannar kylmedel i vätskeform och fortsätter att cirkulera i hela motorn, hålla den från att överhettas. Med kostnaden för frostskyddsmedel mycket högre än kostnaden för kranvatten, är några bilägare frestas att ersätta förlorad kylvätska med slätt H2O, som fungerar bra, upp till en punkt. När det blir dags att diagnostisera låg frostskyddsmedel, det finns ett par faktorer att leta efter. Temperaturmätare

första sak att hålla ett öga på regelbundet när du kör är temperaturmätaren på instrumentpanelen. Denna enhet finns med på nästan alla fordon på vägarna i dag och låter dig veta snabbt om motorn börjar springa för varm. De flesta temperaturmätare är markerade med en röd zon som varnar dig motorn når en temperatur nivå som kan orsaka allvarliga eller bestående skador om du inte slutar köra snart. Addera Steam

En vitaktig rök eller ånga kommer från sömmarna i bilens huv är inte en bra sak, och kan vara ett tecken på låg frostskyddsmedel och en överhettad motor. Som med temperaturmätare, är en ångande huven inte något du vill köra med mycket lång. Hitta en säker plats att dra över. Tänk på att låta motorn svalna några minuter innan du försöker öppna huven. Super hett vatten, frostskyddsmedel och /eller ånga kan orsaka allvarliga brännskador i ett ögonblick.
Motor Lock

ultimata symptom på låg frostskyddsvätska är när din motor låser sig, vilket är ett mycket dåligt tecken. Denna utveckling kommer sannolikt att kräva en fullständig motorrenovering, som kan eller inte kan vara värt kostnaden. Engine "lock": de rörliga delarna av metall eller aluminium förbränningsmotor har vuxit så varmt att metallen börjar deformeras, vilket gör allt för att tvärstopp. En låst motorn körs inte och förmodligen inte kommer att starta. Chansen att det faktiskt tar dig någonstans är ganska låg.
Kontroll

Kylvätska läggs till kylaren när det blir låg. Radiatorn finns längst fram i motorrummet i de flesta bilar, så det är normalt lätt att komma till. Det bästa sättet att avgöra om nivån är låg är att inspektera närliggande kylvätska overflow, enligt Samarins hemsida. Det bör finnas linjer etsade i plasten. Om vätskan är under linjen, är det en bra idé att lägga tillräckligt för att få upp det till full. Lossa aldrig en kylarlocket medan motorn fortfarande är varm. Den frostskyddsmedel kommer att vara på en skållning temperatur och under tryck, och kan lätt blåsa utåt över en intet ont anande person.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131871.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.