Hur att rengöra en Fouled Spark Plug

En bra fungerande motor är resultatet av flera komponenter och system alla fungerar på det sätt som de ska. Bränsle, luft och gnista måste alla blanda i cylindrarna för att skapa explosionen kallas förbränningsmotorer. Tändstiften är viktiga komponenter som ger den gnista som antänder luft och bränsle blandningen. Om tändstift blivit nedsmutsad, kan de inte skapa en gnista alls, vilket får motorn att gå dåligt eller inte alls. Rengör och installera en plugg utan faktiskt ersätta dem, om plug tillstånd motiverar det. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Tändstiftshylsa
Övriga verktyg för att komma pluggar (beroende på märke och modell) katalog Rags
avfettningsmedel eller förgasare renare
220-grit sandpapper
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Ta bort tändkabeln från tändstiftet genom att dra det rakt ut från kontakten. Ta tag i tråden vid basen när du drar dem. Om fordonet använder en spole på tändstift designen, skruva isär spolen och ta bort den. Du kanske också måste ta bort motorhuvar och andra komponenter för att komma till trådarna och pluggar. Konsultera en verkstadshandbok för just din bil för detaljerade instruktioner.
2

Ta bort tändstiften med ett tändstift socket. Skjut hylsan över kontakten tills den sitter fast. Vrid kontakten moturs för att lossa och ta bort tändstiftet. Dra ut kontakten och kontakten, se till att kontakten inte faller ut. Anteckna vilket tändkabeln eller spole går till vilken tändstift och cylinder för att undvika att blanda ihop den tändföljd på motorn.
3

Placera tändstiftet på en ren trasa. Spray avfettningsmedel eller förgasare renare på änden av tändstiftet där det trådar till motorn samt på spetsen av tändstiftet. Låt dammsugaren för att suga i.
4

Skrubba tändstiftet med en stålborste runt omkretsen tills den är fri från olja, fett och gammalt bränsle. Pluggen kan täckas i olja och mycket svart. Om du inte kan rengöra den ordentligt, kan du behöva byta ut kontakten mot en ny.
5

Vik en bit av 220-slippapper i hälften. Kör sandpapper mellan spetsen av tändstiftet och elektroden för att avlägsna eventuell olja och fett från det området. Låt tändstiftet torka helt innan du sätter tillbaka det. Upprepa rengöringen för några andra pluggar som behöver rengöras.
6

Montera pluggen på motsatt sätt som det togs bort. Sätt tillbaka tändkablarna eller spolar och alla andra komponenter som togs bort för att komma till pluggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131849.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.