Hur man reparerar en 12 volts batteri som var torrkokning

Det är troligt att en 12 volts batteri som är torrkokning är en översvämmad-cell, bly-syra batteri som är monterat i fordon. Den innehåller sex enskilda celler som vardera producerar två volt och cellerna innehåller bly-plattor helt täckt i elektrolyt vätska - om batteriet är i gott skick. Ett batteri som är kokt torr, på grund av att utsättas för hög värme, kommer inte att innehålla någon vätska och sulfatering kan ha bildats på blyplattorna. Det kan vara möjligt att reparera batteriet, beroende på graden av sulfatering som har bildats. Saker du behöver
Skruvmejsel
Destillerat vatten
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de sex plast cellproppar från toppen av batteriet . Använd en skruvmejsel, eller vrida dem med fingrarna.
2

Kontrollera plattorna för sulfatering. Titta inuti varje enskild cell. Om plattorna är helt täckt av svavel insättningar, så mycket att du inte kan se plattorna, så finns det mycket du kan göra och ett nytt batteri måste köpas. Men om det är bara delvis svavel insättningar och ganska små kristaller och delar av plattorna är synliga, då är det verkligen värt att försöka en reparation.
3

Häll destillerat vatten i varje cell noggrant. Fyll cellerna upp till den maximala markör som finns på den inre väggen hos varje cell. Överfyll inte. Låt batteriet i fem minuter och sedan kontrollera vätskenivån igen, eftersom du kommer att finna att de behöver påfyllning. Lämna bort cellen täcker för tillfället.
4

Anslut batteriladdaren till batteripolerna. Den röda klämman ansluts till "+" och den svarta klämman ansluts till "-" terminal
5

Välj den lägsta avgiften inställning du kan på din batteriladdare,. Det förmodligen kallas "underhållsladdning . " Det är viktigt att du laddar batteriet långsamt och under lång tid för att framgångsrikt reparera den. För sulfatering att skingra, har destillerat vatten du hällt i cellerna för att ändra in elektrolyt, vilket faktiskt är svavelsyra. Eftersom batteriet hade kokat torrt, det fanns ingen vätska i cellerna så att cellerna närvarande innehåller rent destillerat vatten.
6

Slå på laddaren och låt den ladda batteriet i 12 timmar. Efter 12 timmar, ta en titt i cellerna och känna sidan av batteriet, men inte stänga av laddaren. Batteriet hölje blir varm och små bubblor börjar stiga i varje cell, om reparationen processen fungerar. Om batteriet hölje är helt cool och inga bubblor stiger, det finns ingen mening med att fortsätta eftersom batteriet inte tar en avgift. Du måste få en ersättare.
7

Låt batteriet laddas kontinuerligt under ytterligare 12 till 18 timmar. Detta kan tyckas som en lång tid, men det är nödvändigt att slutföra reparationen. Nu när du har sett bubblor stiger, vet du att reparationen är sannolikt att arbeta.
8

Stäng av laddaren. Ta bort klämmorna från batteripolerna. Ta en snabb titt i cellerna - bubblorna stiger snabbt. De flesta, om inte alla, av de svavel insättningar har spridda. Den sida av batteriet är också ganska varmt, så du kan vara säker på att ditt batteri är reparerad.
9

Byt ut plast celler caps. Skruva sedan på med fingrarna och dra sedan åt dem med hjälp av en skruvmejsel, om så är lämpligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131836.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.