Användningarna för ett VRLA batteri

En ventilreglerade bly-syra (VRLA) batteri är ett slutet batteri som inte kräver underhåll, såsom påfyllning av vätskenivån. Den innehåller också en enkelriktad ventil tryckavlastning så att eventuell överflödig gas som produceras i cellerna kan fly, men också att se till att extern luft inte kan komma in i cellerna, vilket förbättrar batterierna hållbarhet. Det finns två typer av VRLA batteri, Absorbed Glass Mat (AGM), som har glasfiber silikon mellan plattorna, och gelas, som har silikongel i cellerna. Rullstolar och golfbilar

AGM och GEL VRLA-batterier är det självklara valet för elektriska rullstolar och golfbilar. Eftersom batterierna är förseglade och inte innehåller vätska, om någon enhet välter, det finns ingen vätska att fly, även om batteriets hölje sprickor. Dessutom batterier som elrullstolar och golfbilar är belägna under sitsen, vilket kan vara potentiellt farligt om en ansamling av gas inträffar. Men, som en VRLA batteri innehåller en övertrycksventil, kan överskjutande gas fly. Addera Trolling och fartyg

i hård sjö, kan fartyg underkastas extrem rörelse som lätt kan leda till vätska läcker från batteriet. Vätskan är faktiskt svavelsyra, som brinner och korroderar om den läcker, vilket gör det farligt. Som VRLA-batterier är helt slutna, kan inget läckage uppstå även i de tuffaste vatten.
Bärbar utrustning

Många bärbara enheter, t.ex. prov, kommunikation, belysning och batteri öka utrustning, behöver den kraft och kapacitet att endast blybatterier ger. De länge mellan uppladdningarna och ofta kan också ge mycket hög ampere, behövs om du behöver rivstarta ett fordon. Eftersom enheterna är bärbara, kan de lätt få bort eller skadas under användning, vilket resulterar i svavelsyra läcker. VRLA-batterier förbli säker i händelse av oavsiktlig skada.
Fritids och fordon Oher

AGM VRLA-batterier är ett utmärkt val för RV och andra ägare fordon. VRLA-batterier har en lång hållbarhetstid, så även om bilen inte används under en längre tid kan du förvänta dig att batteriet fortfarande laddat, eftersom urladdningen är endast 1 till 3 procent per månad. Du kan ta ut en AGM VRLA batteri med en vanlig laddare bilbatteri, och eftersom det inte finns någon vätska i cellerna, kommer batteriet inte att påverkas under längre perioder av frost, vilket kan medföra att höljet spricker om du har regelbundna våt-batterier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131799.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.