Felsökning av en 96 Dodge lastbil med No Power

American Motor Company Dodge har två pickup-bilar med olika motorer och typer ram i 1996 års modell sortimentet. Dodge Dakota är den lätta lastbilen riktar sig till konsumenter med både bränslesnåla och lätt dragande behov, medan Ram är en fullstor lastbil finns i 1500, 2500 och 3500 modellerna. Även om alla dessa Dodge lastbilar kom med olika motoralternativ, är underhållet av de vitala delarna relativt lika. Om du upplever problem med den elektriska utrustningen i din Dodge lastbil, finns det några saker du kan kontrollera, byta eller rengöra för att se till att strömmen är korrekt återställd till ditt fordon. Saker du behöver
Skurborste
Bakpulver utspädd med Generator vatten
borstar
Generator elektriska ledningar
Tändstiftar eller glödstift
Spark /glödstift trådar
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Skruva ur skruvarna som håller de negativa och positiva Kablar till batteriet och flytta bort från metallföremål. Kontrollera metall terminalerna på batteriet för några tecken på rost eller korrosion, eftersom detta oerhört kan påverka kraften i din 1996 Dodge lastbil. Skrubba av kontakterna med en borste och bakpulver till korrekt ta bort rost eller korrosion. Om batteriet hölje är sprucken eller skev på något sätt, måste den tas bort och ersättas med en helt ny enhet. Vara noga med att ta bort denna del, eftersom det är mycket tung och dess inre innehåll är extremt farligt. Slutligen, se till att de terminala kablar och elektriska ledningar inte är skadade eller slitna. Bakom generatorn
2

Skruva av elektriska ledningar och kontrollera nötning av dessa trådar. Avlägsna remmen generator remskivan från generatorn och ställ den åt sidan för senare användning. Skruva loss skruvarna som håller generatorn till motorn för att komma till borstarna undertill denna del. Kontrollera borstar för eventuella tecken på skador och byt därefter. Sätt ihop generatorn, byta trissan bälte och några elektriska ledningar som har skadats. Denna del av motorn är ansvarig för att hålla den elektriska utrustningen debiteras vid tändning, därför är dess fel en vanlig orsak till effektförlust.
3

Öppna panelen dörren i Dodge lastbil och kontrollera individuella säkringar inne för några tecken på att bli blåst. Om du upplever förlust av makten i vissa viktiga områden av ditt fordon, såsom innerbelysningen, ljus instrumentpanelen eller radio, kontrollera de märkta säkringarna och byt vid behov.
4

Ta bort värmesköldar på endera sidan av din Dodge lastbil för att få tillgång till tändkablarna, så att du kan ta bort dessa trådar genom att dra på stöveln. Om din Dodge truck är utrustad med en dieselmotor, kommer den vara försedd med glödstift och ledningar, liknande tändstift och kablar i bensinmotorer. Gå tändstift genom att ta bort tändspolen i de flesta modellerna, bort med nödvändig hylsnyckel. Ersätta någon av de tändstiften som fysiskt verkar skadats på något sätt, eftersom dessa är billiga delar som är enkla att installera. Sänk nya tändstift med hylsnyckel.
5

Anslut de positiva och negativa Kablar till motorns batteri och skruva de medföljande skruvarna på plats för att säkra. Starta motorn och kontrollera eventuella områden som upplever problem med strömförsörjningen innan du började felsökningen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131766.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.