Fördelar med tätade lager

Tätade lager skiljer sig från skyddade eller öppna lager i att de inte kan smörjas när smörjning går sönder eller läcker ut. Även detta resulterar i en kortare total livslängd än väl underhållna skärmade eller öppna lager, tätade lager, när de används på rätt sätt, har fortfarande ett antal fördelar jämfört med otätade lager. Underhåll

oförseglada Lagren skall smörjas med jämna mellanrum för att förhindra fel, medan tätade lager smörjs av tillverkaren och aldrig behöver smörjas igen. Detta sparar arbete, oavsett vad ansökan, men det är särskilt värdefullt när lagret är beläget i en otillgänglig del av maskinen. Oförseglade lagren i svåra att nå platser kräver ofta partiell demontering av omgivande komponenter för att utföra underhåll på lagret.
Föroreningar

samma väg som tillåter tillsats av smörjmedel för otätade lager ger också inträde av föroreningar, vilket ökar slitaget och förkorta livslängden på delen. Tätade lager erbjuder inte en ingång väg för föroreningar, så länge förseglingen är intakt, samma beläggning som hindrar smörjmedlet inne håller ut allt annat. Det omvända gäller också, fel på tätningen snart resulterar i misslyckande lagret Addera ditt översmörjning

Tätade lager eliminera risken för oavsiktlig. översmörjning. Oförseglade lagren misslyckas oftare från över-smörjning än från under-smörjning. Detta kräver en korrekt användning av tätade lager, aldrig installera en smörjnippel på ett förseglat lager eller försök att tvinga in fett i den. Tydligt märka maskiner med tätade lager för att se till att alla tekniker som arbetar på den vet inte att försöka smörja dem.
Kontakta vs Kontaktfria

Tätade lager kan vara av antingen kontakten eller beröringsfri typ. Tätningen i en kontakt lager vidrör den inre banan, eller det inre spår där kullagren snurra. Detta håller ute fukt mer effektivt men resulterar i snabbare slitage och högre arbetstemperaturer. Kontaktlösa lager har en tätning som inte rör den inre lagerbanan. De kör svalare och med mindre friktion, men är inte lika effektiva vid exklusive fukt från lagret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131750.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.