Olika sätt att debitera en blybatterier

Bly-syra beskriver kemin som används för att skapa spänning i batterierna installerade i bilar, motorcyklar, båtar och andra bensindrivna maskiner med elektriska start kapacitet. Sådana batterier kan fullgöra höga strömmar snabbt, sedan fylla tusentals gånger innan något underhåll eller utbyte är nödvändig. När ett blybatteri sitter oanvända eller förare lämnar sina lampor på under en längre tid, kan manuell laddning behövas. Trickle Charge

långsammaste, om än mest tillförlitliga, laddas metod som kallas en underhållsladdning eftersom det utsätter blybatteri till en mycket låg spänning och ström --- sippra el i batteriet. De flesta trickle laddare är relativt små enheter bara några inches lång och arbeta på 1 till 3 ampere. Ena änden ansluts till en 110-volts vägguttag. Den andra änden innehåller krokodilklämmor som klämman till motsvarande positiva och negativa terminal inlägg på ett batteri.
Underhållsladdning

Float laddare liknar sippra laddare i att de arbeta på några ampere, men float laddare har kretsar för att övervaka batteriets utspänning och se till att det inte blir överladdade. Alla uppladdningsbara batterier, däribland bly-syra-typ, har en självurladdning takt som ett oanvänt batteri förlorar en liten mängd spänning. Float laddare övervaka utsläppen takt som de tar ut batteriet och skär laddningsström när det optimala, eller float, har spänningen nåtts.
Staged Charge

Modern fullservice batteriladdare har kretsar som ändrar laddningsspänningen beroende på laddningsnivå. Det första steget tar ca 7 till 10 timmar och laddar batteriet till 70 procent vid en amp per cell eller sex ampere för de sex cellerna i ett typiskt bilbatteri. Det andra steget smalnar strömmen medan du håller spänningen stabil vid 14,4 volt --- samma effekt som en bil generator. Det sista steget är underhållsladdning, som toppar av batteriet.
Hoppa och Spring

Kanske den mest kända sättet att inleda en batteriladdning är med skrymmande bygel kablar som ansluter ett bilbatteri till en annan. Vanligen används i kallt väder, när blybatterier är mer benägna att misslyckas, kan startkablar avleda den höga ström som behövs för att starta en bilmotor från huven på en donator bil. När en bil har börjat springa, kan batteriet få en normal laddning från bilens elsystem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131740.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.