Hur man byter tändstift på en 1995 VW Passat

Volkswagen Passat debuterade i USA under 1990-års modell. Passat amerikanska rötter, men datum så långt tillbaka som 1974 med lanseringen av Dasher, som resten av världen visste som Passat. De 1995 Passat GLS hade en 2,0-liters fyrcylindrig motor som producerade 115 hästkrafter, och Passat GLX hade en 2,8-liters V-6 som pressas ut 172 hästkrafter. En del av korrekt bibehålla 1995 Passat är att byta tändstift var 30.000 miles. Saker du behöver
Ratchet
Tändstiftshylsa
4 till 6 Bosch C9MCC (eller motsvarande) tändstift
tändkablarna (tillval) katalog dielektriskt fett
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
Passat GLS
1

Kontrollera gapet på alla fyra nya Bosch C9MCC (eller motsvarande) tändstift med ett tändstift gapet verktyg. Gapet mellan centrum och jordelektroden längst ned på varje plugg måste vara mellan 0,28 och 0,31 inches. Justera mellanrummet med tändstiftet gapet verktyg som behövs.
2

Öppna Passat huva och lokalisera de fyra tändstift på sidan av motorn närmast framsidan av motorrummet.

3

Ta en tändkabeln från tändstiftet och ta bort tändstiftet ur motorn med en spärr, 6-tums uttag förlängning och tändstiftsnyckel.
4

Inspektera frånkopplade kabeln för eventuella defekter, såsom: sprickbildning, delning eller ålderdom. Medan det inte är nödvändigt att ersätta trådar vid varje tändstiftet förändring, om de visar tydliga tecken på slitage, ersätta dem som en uppsättning. Om du byter ut ledningarna, spåra kabeln till spolen på vänster sida av motorn och ta bort den. Håll koll på hur tråden är dragen när du tar bort det.
5

Lay den gamla tråden på en plan yta och hitta nya tändkabeln i den uppsättning som matchar dess längd. Anslut den nya tändkabeln till spolen. Dra den nya tråden precis som den gamla tråden var. Placera en liten mängd av dielektriskt fett i bagageutrymmet på tändstiftet.
6

Dra åt ett nytt tändstift i motorn, dra åt den till 18 foot-pounds med en momentnyckel, 6 -tums förlängning och uttag. Skjut den nya kabeln på tändstiftet tills du hör eller känner ett "klick".
7

Upprepa steg 2 till 6 tills alla fyra tändstift (och ledningar, om det behövs) byts ut.

8

Stäng Passat huva. Addera Passat GLX
9

Kontrollera gapet på sex nya Bosch C9MCC (eller motsvarande) tändstift med ett tändstift gapet verktyg. Gapet av kontakten måste vara mellan 0,28 och 0,31 inches. Justera mellanrummet med tändstiftet gapet verktyg som behövs.
10

Öppna Passat huva och leta locket på toppen av varje ventilkåpan. Ta bort skruvarna som håller täcket med en spärr och uttag. Dra omfattar utanför varje ventilkåpan.
11

Lyft upp på plasten verktyget fäst vid änden av ett tändstift tråd, ta bort den från tråden. Om verktyget saknas, bara använda din hand.
12

Skjut verktyget enligt den upphöjda ringen på ena tändkabeln stöveln och dra upp den för att ta bort tråden. Ta ett tändstift och tråd i taget. Om verktyget inte är tillgänglig, helt enkelt ta den gnista boot tändkabeln med handen och vrid den fram och tillbaka när du drar upp det
13

Inspektera tråd för eventuella brister, såsom:. Sprickor , sprickor eller synliga åldrande. Om någon av dessa brister finns, byt ut kablarna som en uppsättning. Spåra tråden tillbaka till spolpaketet och ta bort den. Anteckna hur tråden är dragen.
14

Lay den gamla tråden ner och matcha det till längden med den nya kabeln från uppsättning, om du har beslutat att ersätta ledningarna. Skjut den nya tändkabeln på spolen och dra den mot tändstiftet på samma sätt den gamla tråden var. Pressa en liten mängd dielektriskt fett i bagageutrymmet på slutet av tändkabeln.
15

bort den exponerade tändstiftet med en spärr, 6-tums uttag förlängning och ett tändstift socket.

16

Dra åt ett nytt tändstift i motorn med ett tändstift socket och 6-tums förlängning. Dra fast tändstiftet till 18 foot-pounds med en momentnyckel, 6-tums förlängning och ett tändstift socket. Tryck tändkabeln ovanpå tändstiftet tills du hör eller känner ett
17

Upprepa steg 4 till 8 för alla sex tändstift på motorerna "klick." - Tre i varje ventilkåpan. Stäng Passat huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131667.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.