Hur man byter den främre bromsarna på en 2001 Jetta Wolfsburg

för 2001 Jetta Wolfsburg var en specialmodell som drivs av en 1,8-liters turboladdad motor. Den 2001 Jetta är den fjärde upplagan (MKIV) i denna modell och fortsatte traditionen av tysk ingenjörskonst och bra styling insvept i praktisk, rolig att drivpaket. De främre bromsarna på Jetta Wolfsburg Edition är samma som standard Jetta och är lätta att byta ut när det är dags. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
7-mm allen skiftnycklar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
T30 Torx bit Tänger Addera Visa mer Instruktioner

1

Lossa muttrarna för framhjulen med en rörtång. Hissa upp bilen med en domkraft och sänka den ordentligt på pallbockar. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spraya broms renare på bromsdelarna och närliggande komponenter och torka ned allt ordentligt med en trasa.
3

Ta bort slammerförhindrande fjädern på bromsoket med tång. Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket till bromsok transportören med en insexnyckel. Avlägsna bromsok bäraren med ett uttag. Skjut tjocklek av av rotorn. Knyt bromsok till en närliggande suspension bit eller stödja den med en låda så att det inte finns någon tyngd på bromsledningen, vilket potentiellt skulle kunna skada den.
4

bort ställskruven som håller rotorn i ställning på navet med en T30 Torx (stjärnformade) bit. Dra av rotorn rakt ut av navet. Du kan behöva trycka på den från baksidan med en gummihammare om den är fryst på från smuts och fukt.
5

Spraya en ny rotor och navet där rotorn fästen med broms renare och torka bort med en ren trasa. Skjut in den nya rotorn på navet. Sätt tillbaka ställskruven och dra åt den.
6

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket. Öppna bromsvätskebehållaren (placerad i motorrummet). Placera C-klämman över kolven och komprimerar kolven i bromsoket tills det finns tillräckligt med utrymme för bromsbeläggen att glida över rotorn.
7

Installera de nya kuddar i tjocklek. Sätt tillbaka bromsok bäraren och bromsok i baksidan av borttagning.
8

Skjut bromsok över rotorn. Installera bromsok bultar och dra åt dem. Sätt tillbaka slammerförhindrande fjädern med tången. Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen.
9

tillbaka hjulen. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna i ett korsvis mönster med muttrarna. Pumpa med bromspedalen tills pedalen känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125821.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.