Skillnaden mellan Big Block och Small Block

Små och stora blocket är Chevrolet motor beteckningar först infördes under mitten av 1950-talet. Vissa varianter av båda motorerna släpps under denna period är fortfarande i efterfrågan idag på grund av deras tillförlitlighet och prestanda. Som av 2011, producerar General Motors fortfarande båda typerna av motorblock. Små block kommer som standard på flera olika typer av bilar, medan stora block erbjuds som en vanlig motor på lastbilar och prestanda. Konfiguration och vikt

Både små och stora block är V-8 motorer. Motorerna har ett cylinderblock med åtta cylindrar konfigurerade i en V-form, varvid varje arm av "V"-block som har fyra cylindrar. Big Block motorer är cirka 30 procent tyngre än små block och innehåller större dimensioner, vanligtvis cirka fem inches bredare och sex inches längre än små block.
Stock Prestanda

Engine prestanda kan förbättras på många sätt. För att jämföra prestanda mellan ett litet block och big block ordentligt, utvärdera båda motorerna på deras "lager" tillstånd. Den största skillnaden mellan de två är i storleken på avgas-och insugningsventilerna. Big Block motorer har större intag och avgasventiler, möjliggör stora block för att få ett bättre bränsle-luft-förhållande under kompression. Normalt innebär ett bättre bränsle-luft förhållandet inuti en cylinder bättre prestanda.
Production

Chevy introducerade små block motorer i 1955 genom en 4,3- liters V-8 motorn utrustad i Bel Air och Corvette modeller av eran. Under senare år har flera versioner av små block motorer släpps med olika förskjutningar, från 4,3 liter upp till 6,6 liter. The big block kom 1958 när Chevy släppte 5,7-liters V-8 motor

. Det kom standard på flera Chevy fullstora bilar och lastbilar och kategoriseras under Chevy "W"-serien av motorer. Big Block motorer har förskjutningar som sträcker sig från 5,7 liter upp till 9,4 liter, med 9,4-liters motor först släpptes 2003.
Tillgänglighet

Chevrolet vanligtvis gjorde det lilla blockera standard motor för de flesta av sina fordon, medan det stora blocket erbjöds på lastbilar och som en valfri uppgradering. På grund av denna trend, begagnade små block är långt mer tillgängliga idag än big-block-motsvarigheter, också leder till högre prisintervallet på big block motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131654.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.