Hur man stämmer en BMW Serie 5

BMW introducerade 5-serien till konsumenter år 1972. Tidiga modeller kom från fabriken med en 2.0L, fyrcylindrig motor. Den andra generationen presenterade uppgraderingsalternativ till naturlig-aspirerat och turbo-drivna sex cylindriga motorer. Nuvarande modeller erbjuder fortfarande flera motoralternativ för att passa varje konsumenternas behov i en lyxbil. Denna modell av BMW är inne i sin sjätte generation av produktionen. Trots modell typ, alla BMW 5-serie fordon kräver samma underhåll för att säkerställa kvalitet prestanda och konsekventa insatser. Saker du behöver
Aftermarket Air Intake
5W/30 motorolja
Oljefilter
Oil Återvinning Container
Distributör
Rotor
Wrench Set
Jack och pallbockar
Visa fler instruktioner
Performance Air Intake
1

Haka luftfiltret höljet från motorn, som ligger på förarens sida av fordonet. En föreställning intag uppgraderingen kommer att frigöra hästkrafter och förbättra bränsleeffektiviteten, och det nya luftfiltret kan tas bort och rengöras regelbundet för återanvändning.
2

Lyft det gamla filtret ur höljet långsamt, vilket gör att smuts och skräp inte tränger in i motorrummet.
3

Avlägsna smuts och skräp som föll i intaget systemet noggrant.
4

Installera den nya, eftermarknaden luftfilter precis som det gamla var placerad. Fäst hårdvaran på plats vid behov.
5

Lämna luftfilter hölje av av fordon för att exponera filtret mer luft, vilket slutligen leder till maximal effekt vinst. Regelbundet övervaka luftfiltret och rengör årligen. Addera olja och oljefilter
6

Jack varje framhjul från marken för att få tillgång till oljetråget och filtret. När varje sida har lyfts, placera en pallbock bakom ratten och lägre fordonet tills den vilar stadigt på stativet. Byt motorolja gång var 3000 miles för att optimera motorns prestanda.
7

Sätt oljan recyling behållare under oljetråget och ta bort pluggen. Låt all olja rinna från pannan och byt ut kontakten när du är klar.
8

Vrid oljefiltret moturs med en skiftnyckel för att ta bort.
9

Lägg motorolja till det nya filtret tills den är 2/3. Använd handen och vrid filtret medurs på plats tills den är helt tät.
10

Häll ny motorolja i motorns oljebad med den medföljande tratten. Kontrollera mätstickan för att mäta nivåerna av olja, helt enkelt lägga till fler om det behövs.
Fördelarlock och Rotor
11

bort det svarta locket som skyddar distributören av BMW 5-serie. Båda av dessa är belägna på framsidan av motorn, och inte svårt att hitta. Unbolt distributören från dess plats och ställ åt sidan.
12

Skruva ur skruvarna som håller rotorn på plats. Dra av denna sköld och inspektera o-ringen inuti. Byt om det behövs.
13

Bogserbåt på tändkablarna från bagageutrymmet med de medföljande tråd avdragare. Anslut varje kabel leder till motsvarande position på den nya distributören. Position ny distributör på plats och sätta dammskydd tillbaka på toppen.
14

Bolt ny rotor på plats med hjälp av gammal hårdvara. Fäst distributören tillbaka locket på plats med hjälp av den medföljande hårdvaran.
15

Jack vardera sidan av fordonet bort av pallbockar och sänk bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130638.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.