Så byt tändstiften i en 2000 BMW 323Ci

Den 2000 BMW E36 323Ci är en del av E46 generationen av 3-serien lineupen. Den E46 ersatte E36 generation bilar och ersattes senare av E90 generationen. Den 323Ci är en två dörrar variant av modellen. Dess in-line sexcylindriga motorn använder en spole-på-tändstift designen. Tändstiften skall bytas regelbundet som en del av 323: s rutinunderhåll. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
Momentnyckel
Tändstiftsgap verktyg
Visa fler instruktioner
1

Open huven. Ta bort de runda, plastpluggarna på vänster sida (passagerarsidan) motorkåpan. Ta bort de 10 mm skruvar som håller kåpan till motorn med en hylsa och ett spärrskaft. Ställ motorn täcka undan.
2

Börjar på framsidan av motorn, dra metallklämma tillbaka med fingrarna eller en skruvmejsel som håller kabeln till spolen. Koppla bort kabeln från spolen medan du håller klippet tillbaka.
3

Ta bort de två små skruvarna som håller spolen till motorblocket. Dra spolen ur motorn och ställ den åt sidan. Lossa och ta bort pluggen med en socket och ställ den åt sidan.
4

Kontrollera gapet på nytt tändstift mot specifikationen på utsläppen etiketten nära kylaren. Justera, om så krävs, med gapet verktyget. Montera nya tändstiftet. När de träs in, installera dem långsamt för hand för att säkerställa att pluggarna inte korsa tråden (gå in krokig) och skada gängorna i motorn. Dra i kontakten med en momentnyckel till 22 foot-pounds.
5

Installera spolen med de två skruvarna. Anslut ledningsnätet tillbaka in i spolen och se till att metallen klippet sitter ordentligt.
6

Upprepa steg 2 till 5 för de återstående pluggar. Två av spolarna kommer att ha små jordledningar under bultarna. Notera placeringen av dessa för ominstallation.
7

tillbaka motorkåpan med 10 mm bultar. Sätt tillbaka de plastsnäpplocken som går över bulthålen. Stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131636.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.