Hur du ändrar utväxlingsförhållandet Med däckstorlekar

Utväxling är förhållandet mellan antalet tänder på varje växel i en växel församling. Till exempel, en enkel två-växelsystem består av en förare växel, vilket är växeln fästs vid motorn eller den makt det, och det drivna hjulet, vilket är den växeln flyttas av föraren redskap. Utväxlingsförhållandet är antalet kuggar i det drivna kugghjulet dividerat med antalet tänder i förarens växel. I allmänhet innebär en högre utväxling fler hästkrafter eller vridmoment, men mindre bränsleeffektivitet. När man arbetar med en axel utväxlingsförhållande, kan man ändra den "effektiva" utväxlingsförhållande genom att justera däckstorlek. Instruktioner
1

Bestäm din gamla ratio axelväxel. Om du inte vet av handen, dela antalet kuggar i kuggkransen med antalet kuggar på drevet för att få din axel utväxling. I en axel, är "förare växel" kallas pinjong och den "drivna kugghjulet" är krondrevet. Som ett exempel, om du har 35 kuggar i kuggkransen och 10 tänder i drevet, är din gamla axel utväxling 3,5-till-1.
2

Bestäm din aktuella däckets diameter. Om du inte vet det, kontakta en däckverkstad eller tillverkaren och ge dem märke och modell och de kan berätta diameter. Som ett exempel, låt oss anta att det är 26 inches.
3

Bestäm det nya förhållandet axelväxel du vill nå. Till exempel, låt oss anta att du vill öka hästkrafter och vridmoment som associeras med din bil genom att öka din axel utväxlingen från 3,5-till-1 till 4.0-till-1.
4

Bestäm nya däck diameter som krävs för att nå det nya förhållandet axelväxel med formeln: nya däck Diameter = Ny Axel Utväxling /Old Axel utväxling x Gamla däckets diameter. Med utgångspunkt i exemplen ovan, behöver du ett däck diameter på 30 inches i diameter (4.0/3.5 x 26) för att nå en utväxling av 4,0-till-1.
5

Ändra alla fyra i bilen däck till nya däckets diameter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131574.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.