Hur man startar en gammal bil Efter lång lagringstid

Att hålla din bil i förvaring är en bra idé, speciellt om du inte planerar att köra. Men har efter bilen lagrats en tid kan du inte bara hoppa in, slå på tändningen och räknar med att köra iväg. Det finns vissa steg du behöver ta när man startar en bil efter att den har förvarats på ett tag, och vad du behöver beror på hur länge bilen har lagrats. Saker du behöver
Motorolja
Oljefilter
Oljetråg
Sifon
Redline Water Remover & Antifreeze
Kylarvätska
bilbatteri
tändstift
Marvel Mystery Oil
Visa fler instruktioner
1

Byt olja och oljefilter. Om möjligt är det bäst att göra detta under de varmare årstiderna, och se till att du tillåter gott om tid för alla gamla oljan rinna.
2

Töm bränsletanken, spola bränsleledningar , och spola eventuell gas från de skålar förgasaren flyta. Lägg till lite Redline Water Remover och frostskydd till din bränslesystemet att absorbera byggt upp kondens och fyll upp med ny gas.
3

Drain och byt kylarvätska.
4

Se till att dina däck har luft till lämpligt tryck.
5 p Om du har tagit ut batteriet ur innan lagring, anslut batteriet. Om batteriet var kvar i bilen, och du har haft det lagras i mer än ett år, kommer du att behöva byta ut batteriet, och eventuellt installera nya batterikablarna.
6

bort tändstiften . När du tar bort, se till att notera vilka trådar de var anslutna till. Inspektera varje tändstift för slitage och byt därefter.
7 p Om din bil har suttit i förvaring i över 3 månader, med tändstift bort, tillsätt lite Marvel Mystery Oil för att smörja cylindrarna .
8

tändstiften fortfarande ut, dra runt motorn ett par gånger för att få oljan att arbeta igenom bilen. Håll igång motorn tills oljetrycket läser normalt och oljetryckslampan har gått bort.
9

Byt tändstift och sina leder i rätt ordning.
10

Starta bilen och låt den gå på tomgång och värma upp i några minuter.
11

Ta bilen för en kort 10 och 20 mil resa nära ditt garage eller hem. Detta kommer att ge dig en chans att anteckna eventuella udda ljud, läckor, eller problem.
12

När bilen är tillbaka i garaget, leta efter läckor och kolla alla vätskenivåer igen.

13

ca 1000 miles när du har fört bilen ur lagring, ta bilen in för en låt upp för att serva alla vätskor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125286.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.