1157 Ljus Socket Repair

Upp till för några år sedan nästan varje lätt lastbil, bil och de flesta båt och nytta släp var utrustade med en kombination svans, tur och bromsljus fixtur på båda bakre hörnen som använt en 1157 lampa. Glödlampan passa en speciell sockel som aktiverade denna dubbel-glödlampa. Det var ett tillförlitligt system, lätt att förstå och ofta lika lätt att reparera när lamporna slutade fungera korrekt. Kontrollera Bulb

Merparten av tiden, när du märker din bakre svans /vrid ljus fungerar, problemet lampan snarare än uttaget så kontrollera alltid lampan först. Kom ihåg, har 1157 glödlampan dubbla trådar, en för bakljus funktion, den andra för broms /sväng ljusfunktion. Om någon av dessa är brutna, kan det påverka lätt en korrekt funktion av den andra, obrutna filament. Byt glödlampan. Addera Korrosion

Mest svans /vrid lätta komponenter är inte helt vatten eller luft tät. Fukt kan komma in, kondensera på metallfixturen och korrosion orsakar. Ta bort objektivet för montering och glödlampan, sedan använda en liten bit av Emory tyg, rullas upp och sätts in i uttaget för att lysa upp interiören och avlägsna korrosion. Använd en liten skruvmejsel för att skrapa de två positiva kontakterna i botten på sockeln.
Wiring

1157 socket kommer att ha två trådar anslutna till dess baksida sida. Båda dessa är positiva trådar. Använd en 12V, sond-typprovning ljus för att säkerställa de positiva kablarna är varm när ljuset är aktiverad. Om du hittar ett problem, nära examen tråden och anslutningen tills du hittar den exakta problemet.
Grounding

1157 sockel grunder genom metallram lätt montering antingen med en tråd eller genom skruvarna som håller enheten på fordonet eller släpvagnen. Om lamporna på ditt fordon eller släpvagn agerar "konstig", såsom både blinkers blinkar samtidigt, baklyktor stänga när bromsarna är tillämplig eller gå lysande då dim, misstänker en felaktig grund. Inspektera jordledning eller kontrollera jordskruvarna för korrosion.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131517.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.