Steg för att ta bort ett insugningsrör på en 3,8 V6 K-motor

General Motors introducerade 231 kubik-tums V6 i sin bil lineup för 1975 års modell. GM marknadsfört denna motor under dess Buick namn, och Apollo var den första bilen som ska utrustas med denna motor. Så småningom kom denna motor standard i många Chevrolet, Oldsmobile och Pontiac fordon. Av 1978 började GM marknadsföra detta kraftpaket som 3.8L, en gemensam praxis för USA tillverkarna vid denna tid. Den K-motor modell av denna V6 innebär en nyare modell av denna design, finns i fordon såsom den nuvarande Monte Carlo. Byta intag packningar kan förhindra motorn läcker. Saker du behöver
insugningsrör och packningssats
Wrench in
Momentnyckel
Tänger
Flathead skruvmejsel
Tape och penna
Motor avfettningsmedel
Töm behållaren
linneduk
Packning tätningsmedel
Plastskrapa
Visa fler instruktioner
1

Starta 3.8L motorn och låt tomgång. Öppna panelen dörren, placerad under rattstången, och ta bort bränslepumpens relä. Låt motorn fortsätter att gå tills bristen på bränsle som strömmar genom motorn gör att det lossnar. Öppna huven på din bil och lossa skruvarna som håller den negativa kabeln till bilens batteri. Att stoppa bränslet och elektrisk ström skapar en trygg och ren miljö samtidigt som du utför underhåll.
2

Placera en stor behållare under avtappningspluggen på bilens kylare. Denna avdelning ligger mot framsidan av din bil, och skall märkas som sådana. Vrid kylarens påfyllningslock moturs tills det har tagits bort. Dra avtappningspluggen från botten av facket och låta alla motorns kylvätska flöde in i den tomma behållaren. Byt bara avtappningspluggen när kylvätskan helt har tömts. Ställ denna behållare åt sidan för senare användning.
3

Ta bort luftfiltret bostaden från motorns spjällhuset genom att lossa hårdvara som håller det samman. Ta bort slangarna som ansluter till insugningsröret från kylaren, spjällhuset och generator med en tång. Etikett alla de elektriska ledningar som ansluter till insuget och ta bort dessa kablar.
4

Dra av distributören kapsylen för att exponera distributören och ledningar nedan. Ta bort varje av trådarna från respektive pluggar, och etiketten var och en för respektive anslutning efter grenröret installationen.
5

Kläm ihop den nedre av de klipp som håller bränsleledningarna till varje bränsle järnväg, dra upp till bort. Lossa skruvarna som håller bränsle skenor till varje insprutare och ställ åt sidan. Ta isär spjällhuset och plats åt sidan för senare användning.
6

Skruva alla bultarna som håller den övre insugningsröret till motorblocket. Lyft fördelaren av av motorn och plats åt sidan. Bänd den övre grenrörspackning från motorn med en platt skruvmejsel.
7

Rengör ytan på motorblocket för att säkerställa en exakt bindning när du installerar insugningsröret och nya packningar. Skrapa alla hårda uppbyggnad och smuts med en plast skrapa. Torka bort återstående smuts från motorn ytan med en fuktig trasa och motor avfettningsmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131504.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.