Hur du ändrar ett batteri på Dodge Viper GTS

Byta batteri på din bil är en viktig underhåll förfarande bör du fylla i en gång var två till tre år. För de flesta bilar, innebär detta den röriga uppgift att arbeta i motorrummet, runt de oljiga, röriga motorkomponenter. På grund av kraften och storleken av er Viper s GTS, emellertid, finns det inget utrymme i motorrummet för ett batteri. Därför placerade Dodge motorrummet i bagageluckan. Byta batteri i din Viper är därför mycket mindre rörigt. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
skiftnyckel
Tänger
Handskar
Goggles
Visa fler instruktioner
1

Stäng av Viper och pop bålen.
2

bort den svarta, plast locket som täcker batterifacket. Skruva loss de två förankring skruvar som håller locket på plats med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Ställ locket åt sidan.
3

Lossa bulten som håller fast anslutningspunkt till det negativa (svarta) terminal med en skiftnyckel eller tång. Ta anslutningspunkten från minuspolen för hand.
4

Lossa bulten som håller fast anslutningspunkt till det positiva (röd) med en skiftnyckel eller tång. Ta anslutningspunkten från pluspolen hand.
5

Lyft det gamla batteriet ur facket.
6

Rensa batterifacket från skräp, inklusive en oxidation, damm eller fukt.
7

Placera det nya batteriet i facket.
8

Fäst trådbundna anslutningspunkter till lämpliga terminaler på det nya batteriet. Byt positiva anslutningspunkter innan negativa anslutningspunkter. Dra åt bultarna med en skiftnyckel eller tång.
9

tillbaka och skruva fast den svarta, plastlock täcker batterifacket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128409.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.