Hur vill kolla Automotive Front-End Parts

Bortom rutinmässigt underhåll som oljebyten och rotationer däck, kommer regelbunden kontroll av system fordonsdelar hjälpa säkerställa korrekt långsiktig drift. Ett viktigt system för att hålla ett öga på är fordonets front. Består av delar inklusive kulleder, stabiliseringsmedel styrning och länkar center, spelar den främre änden en viktig del i den totala hanteringen av en bil. Genom att regelbundet kontrollera front-end komponenter för slitage, kommer fordonsägare att snabbt kunna diagnostisera och reparera slitna delar innan ett större haveri inträffar. Saker du behöver
Jack står
Automotive ranka
Mätur
Visa fler instruktioner
1

Höj fordonet på en bil hissa eller på pallbockar placeras på en hård, plan yta. Rulla under fordonet på en bil creeper och lokalisera de övre och undre kulleder på vardera sidan av fordonet kontroll arm. Leta efter en slitageindikator på kulleder och kontrollera graden av slitage. Om inget slitage indikator är närvarande, utnyttjar en indikatorklocka för att mäta den radiella och axiella rörelse i lederna i jämförelse med de rekommendationer som ingår i bilens instruktionsbok.
2

Sänk bilen tillbaka till marken och fortsätta din kontroll med fordonet på ett plant underlag under normal belastning. Kontrollera centrum länken genom att be en partner att vända bilens ratt som du inspektera uttag förbinder centrum länk till fordonets ändar tie rod. Leta efter vertikal och lateral rörelse i uttaget. Varje rörelse eller "play" i uttaget indikerar slitage.
3

Kontrollera pitman armen genom att ha en partner fortsätta att röra ratten från sida till sida. Leta efter rörelse i socklarna förbinder pitman armen till centrum länken och styrningen utgående axel. Varje lateral eller vertikal rörelse vid uttag indikerar behov av utbyte.
4

Leta styrningen stabilisator som är ansluten till styrlänkaget till fordonets ram. Leta efter tecken på vätska från stabilisatorn. Kontrollera justerhylsan som förbinder det inre och yttre styrstag slutar genom att leta efter tecken på rost eller tråd slitage.
5

Inspektera alla bussningar som finns i den främre delen av fordonet. Flera delar inklusive vingla barer, stöttor och vapenkontroll kommer att innehålla bussningar för att absorbera stötar. Ta del av några spruckna eller oljeindränkta bussningar som kan vara i behov av utbyte.
6

Inspektera inre och yttre styrstag slutar medan en assistent vänder bilens ratt och tillbaka. Leta efter rörelse i de kontakter som finns i mitten länken och styrarmen. Vertikala eller horisontella rörelser indikerar ett behov av utbyte. Kontrollera även dammtätningarna på varje styrstag ände för brott eller sprickor. Om en boot saknas eller är skadad, byt ut det så snart som möjligt.
7

Byt ut slitna komponenter för att garantera säker hantering och riktig däckslitage, och för att undvika onödigt slitage på andra front-end komponenter. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131494.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.