Hur du ändrar en läckande packning insugningsrör i en Impala

Chevrolet introducerade fullstor Impala i sin bil lineup för 1958 års modell. Efter nästan tre decennier av produktion, var tillverkningen stoppades 1985 och inte fortsatte fram till 1994. Vid denna tid hade Impala nått sin sjunde generation av konsumenter modeller. Denna speciella generation betecknades Super Sport Edition, en kraftfull V8 modell som ännu ett samlarobjekt bil till denna dag. Dock slutade Chevrolet produktion av Impala, igen, i 1996. Den USA-baserade biltillverkaren presenterade åtta generationen av Impalas för 2000 års modell. Rätt skötsel och underhåll är avgörande för resultatet för din Impala. Byte av packningen insugningsröret kan förhindra avgas läckage i motorn. Saker du behöver
Kemi Wrench tätningsmedel
ställa
platt skruvmejsel
Motor avfettningsmedel
linneduk
Kylvätskebehållare
Packning skrapa
Handskar

Visa mer instruktioner
Borttagning
1

Skruva loss skruven som håller den negativa anslutningen till Impala batteri. Ställ denna bult åt sidan för senare användning.
2

Tag bort motorkåpan för att komma insuget och grenröret packning. Koppla strypkanalen kroppen inlopp från motorn.
3

Twist bort kylarlocket för att tillåta dränering av kylmedel att flyta smidigare. Placera en tom behållare under kylarens avtappningsplugg, och ta bort den här kontakten. Låt alla motorns kylvätska rinna in i den tomma behållaren. Byt avtappningspluggen när du är klar.
4

Tag alla elektriska ledningar och slangar innan du tar bort så att återkoppling är exakt till fabriksinställningarna. Ta bort dessa delar, individuellt, från insugningsröret.
5

Lossa skruvarna som håller insugningsröret till Impalas motorblocket. Lyft insugningsröret från blocket när alla skruvar helt har avlägsnats.
6

Använd platt skruvmejsel för att bända den gamla packningen insugningsröret från motorblocket. Släng den här delen när du har tagit bort det.
7

Rengör motorblocket ordentligt med motorn avfettningsmedel och linneduk. Om det behövs, använd en packning skrapa för att avlägsna överskott uppbyggd och grime.
Installation
8

Coat toppen och botten av den nya insugningsröret packning med en kemisk sealer så att den binder till motorblocket säkert. Placera detta nya grenrörspackning så att den passar in perfekt med cylindern hamnar Impalas motorblocket.
9

Placera gamla insugningsröret på toppen av den nyinstallerade grenrörspackning tills den ligger i linje med alla av hålen i cylindern flänsar och grenrörspackning.
10

Fäst alla bultar med handen på grenröret. När alla skruvar är placerade, använd en momentnyckel och tillämpa 15 foot-pounds av trycket till bultarna för att fästa grenröret på plats.
11

Anslut alla nödvändiga slangar och elkablar till intag. Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren.
12

Sätt tillbaka motorkåpan ovanpå insuget och motorblocket. Starta Impala motor och kontrollera eventuella läckage kring den nya insugningsröret packning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131431.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.