Lister Engine Information

Lister motorer först tillverkade i England och förändrat världen av motortillverkning . Lister motorer blev populär i tillverkning och fabriksarbete som de kunde driva en mängd olika element från generatorer till fordon . Historia

Lister motorn först utformad av RA Lister & Co , i England , att " kallstart " dieselmotorer . Kallstart motorerna skillnad från de flesta alla diesel designer vid den tidpunkt som krävs för användaren att förvärma en del av förbränningskammaren , innan motorn startas . Detta berodde på lägre köra komprimering , men Lister motorer var utformad med en ventil anordning i huvudet som tillät användaren att ändra kompressionen i motorn med hjälp av en liten , ratt på sidan av motorn huvudet .
< br >
Använder

Lister motorer som ursprungligen byggdes för att driva elektriska generatorer eller pumpar bevattning . Senare fick de också byggda för lätta lastbilar och små , ​​lok järnvägen , främst används i fabriken arbete .
Exemplar

Produktion av CS Lister motorer i England avslutades 1987 , men ett antal indiska tillverkare har sedan fortsatt produktion av Listeroids , motorer kopierats från Lister designen . Dessa motorer används i Indien , Australien och USA .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131110.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.