O2 Sensor Plats för forcerad Motors

De flesta moderna boostrade motorer är utrustade med både en primär och sekundär O2-sensor. Den primära O2-sensor är ansluten till avgassystemet före katalysatorn, vanligen i grenröret. Dess funktion är att läsa luft /bränsleförhållandet hos motorns avgaser direkt utgång. Den sekundära O2-sensor är ansluten direkt in i katalysatorn. Dess funktion är att säkerställa korrekt katalysator drift genom dosering frånluften när den passerar genom omvandlaren. Saker du behöver
Vehicle verkstadshandbok
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Se bilens verkstadshandbok för full motor sensor och kopplingsscheman. Detta kommer att berätta var både O2 sensorer på ökat motor, samt O2-sensor kabeldragningen. Ett fordon verkstadshandbok kan komma till pass om du planerar att uppgradera bilens avgassystem och modifiera O2 sensorer, eftersom det gör att lokalisera O2 sensorkablarna inom ECU kablage mycket lättare.
2

Inspektera din ökade motorns avgasgrenrör ovanifrån motorrummet. Många O2 sensorer på boostrade motorer är ansluten direkt till grenröret samlare, lättillgängligt från motorrummet. Sök efter en metall plugg med en ledningar anslutning gängad in i grenröret. Detta är den primära O2-sensor. O2-sensorer har även hex kragar, vilket möjliggör enkel borttagning med en skiftnyckel.
3

Höj framsidan av din bil med en domkraft och stödja chassit på pallbockar. Undersök Avgasgrenröret löpare från under motorn. På vissa boostrade motorer, kommer den primära O2-sensor pluggas in i en av de många löpare eller stuprör istället för samlaren.
4

Leta katalysatorn, ansluten till den bakre delen av avgasgrenröret nedåt röret. Den sekundära O2-sensor kommer att pluggas antingen i toppen eller sidan av katalysatorn. Borttagning av katalysatorn värmesköld kan vara nödvändiga för att lokalisera och /eller ta bort den sekundära O2-sensor på några boostrade motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131409.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.