Min 1995 Pontiac Grand Am 3.1 Liter startar inte

Bil problem kan vara oerhört frustrerande, speciellt när det kommer med en enorm mekaniker räkningen. Lyckligtvis finns det flera saker du kan göra innan du ringer en mekaniker att titta på din 1995 Pontiac Grand Am. De vanligaste orsakerna till en icke-Starta motorn på Grand Am kan fixas enkelt genom att kontrollera bränslesystemet, tändsystem och batteri. Instruktioner
Tändsystem
1

Börja med att kontrollera tändsystemet. Kontrollera att se till att det viktigaste är den rätta nyckeln. Försök att använda ett original för att starta bilen i stället för en reservdel.
2

Lyssna när du slår på tändningen. Om du inte hör ett klickande ljud, kan detta tyda på att något är fel med startreläet.
3

Leta startreläet under huven på bilen, nära startmotorn. Inspektera reläet för ledningar som verkar slitna, korroderad eller alltför smutsig. Addera Batteri
4

försöker starta motorn medan du tittar på instrumentbrädan. Om du märker att lamporna på instrumentbrädan inte tänds, vänd din tändningen.
5

Pop öppna huven på bilen och leta reda på batteriet. Inspektera kablar anslutna till batteriet. Leta efter korroderade ledningar eller batterisyra nära polerna.
6

Prova starthjälp batteriet med startkablar. Om batteriet inte att bibehålla laddning, byt ut batteriet mot ett nytt.
Bränslesystem
7

Kontrollera bränslemätaren i Grand Am. Tillsätt några liter premium gas i tanken och vänta några minuter.
8

krypa under bilen och leta reda på bränsletanken nära den bakre delen av bilen. Inspektera ytan av bränsletanken för hål eller rostiga områden. Titta på marken under bränsletanken för tecken på ett bränsleläckage.
9

Leta bränslefiltret nära den bakre delen av bränsletanken. Identifiera bränslefiltret som en cylindrisk komponent monterad på bränsleledningen strax under tanken området. Kontrollera bränslefiltret efter tecken på slitage eller överdriven smuts. Byt ut filtret om du misstänker att filtret kan vara igensatt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131406.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.