Hur ställa in tiden på en 2003 Kia Spectra

The 2003 Kia Spectra använder en motor bränsleinsprutning för att köra bilen. Varje gång du trycker på gaspedalen, antänder tändstiftet i motorn, bränning av bränsle och ger dig en knuff i hastighet. Om tidpunkten är avstängd, kommer tändstiftet avfyras inte vid rätt tidpunkt och motorn kommer att släpa, oavsett hur hårt du trampar på gaspedalen. För att åtgärda detta problem, måste du ställa in tiden på fordonet. Saker du behöver
Timing ljus
vit krita
Arbete handskar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din 2003 Kia Spectra. Inspektera utskriften på undersidan av huven. Tidpunkten placering kommer att variera beroende på vilken modell av Spectra du använder. Du kan hitta den exakta tidpunkten anges på utskriften.
2

Lossa klämman runt dammsugarslangen kopplad till distributören. Ta bort # 1 tråd från det.
3

Fäst en tråd av stroboskop till anslutningspunkten du bara bort den # 1 tråd från. Ställ den andra kabeln på batteriet.
4

Ström på 2003 Kia Spectra och vänta på att motorn värmas upp. Det värmer omgivande vakuumrör, vilket gör det lättare att manipulera. Stäng av motorn och lossa anslutningen runt distributören.
5

Titta på svänghjulet på sidan av motorn för timing markeringarna. När du ser den märkning som matchar den korrekta avläsningen du såg på motorhuven på bilen, dra en linje där med din vit krita.
6

Starta motorn och vrid fördelaren tills den passar in med den vita linjen och timing ljus tänds. Döda motorn och dra åt distributören ner. Ta tidpunkten ljus, sätt tillbaka # 1 tråd och sugrör, stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131297.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.