Transmission Overdrive Problem

Bil överföringssystem är komplicerade maskiner med många intrikata, samverkan mellan delarna. Den "överväxel" inslag av manuella och automatiska växellådor är utformad för att förbättra den totala motorprestanda och bränsleekonomi. Som topp effektivitet varierar kan skilja sig från bil till bil, kan overdrive använda potentiellt orsaka vissa problem att utvecklas, beroende på vilken typ av bil. Identifiering

Overdrive är en faktisk växel inom manuella och automatiska transmissionssystem. I manuella system, är överväxel oftast den femte växeln, medan automatiska system visar ett "D" inneslutna i en cirkel som extra utrustning. Overdrive är konstruerad för att omdirigera motoreffekt under perioder med ökad hastighet, såsom landsvägskörning, enligt Samarins.com, en resurs webbplats för bilköpare och ägare. Den totala effekten gör att en bil att färdas snabbare när du använder lägre effekt rpm motor. Denna omfördelning av makt och hastigheten är utformad för att minska motorns slitage, samtidigt som man ökar totala bränsleekonomin. Är särskilt användbara för landsvägskörning
Funktion

Transmission overdrive kugghjul, där ökad hastighet behövs. Normal överföring operation använder tåget motor drive, en momentomvandlare och en planetväxel inställd på att överföra motorns kraft till hjulen, eller drivaxlar, enligt familjen Bildelar. Overdrive operation använder en planetväxel som är kopplad till transmissionen. Denna kuggväxel kan antingen omdirigera motoreffekten, eller det kan direkt öka hastigheten drivaxel på egen hand. Den totala effekten arbetar för att maximera motorns effektivitet genom att styra uteffekten direkt till hjulen på bilen.
Vibration

Transmission overdrive orsakar de mekanismer som fungerar drivaxlar att gå snabbare. Effekterna av att omfördela makt kan potentiellt vara för mycket för drivaxeln komponenter för att hantera, enligt familjen Bildelar. Axeln i sig är oftast ett ihåligt metallrör som har liten eller ingen intern stagning. När den utsätts för överväxel på en frekvent basis, kan de saldon som håller drivaxeln från vibrerande börja ge. Som ett resultat kan den totala rida av bilen börjar vibrera av den ökade effekten som tilldelas till drivaxlarna.
Engine Efficiency

överväxel överföringssystemet är utformat för att öka motorns effektivitet, så länge som den används i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Så olika bilar avrinning för olika motor fabrikat och modeller, kan det rekommenderas hastigheter där denna extra växel fungerar bäst, enligt familjen Bildelar. Optimal motorns effektivitet bör leda till bränslebesparingar, men kan med överväxel utanför de rekommenderade varvtalsområden orsaka en total minskning av bränsleförbrukningen effektivitet. En annan komponent som kan eller inte kan påverka effektiviteten är däckstorlek. Däck som är för liten eller för stor kan minska drivmedelsförbrukningen och motorns effektivitet vid användning av överväxel eller när du använder vanliga "drive" redskap.
Friction


I vissa gör och modeller, kan drivaxelmuttrarna komponenterna innehåller differentialväxlar utformade för att fungera i synk med växlarna i planetväxeluppsättning. Effekterna av overdrive användning på en frekvent basis kan skapa överskott friktion inom differential gear set, enligt familjen Bildelar. Dessa komponenter är badar i tung olja för att främja minimal friktion, men det finns inget kylsystem för att förhindra överhettning. Som ett resultat, kan bära-och-tår problem utvecklas från värmen och friktionen genereras inuti komponenter drivaxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125827.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.