Hur man byter krängningshämmare Endlinks på en Volvo 850

I krängningshämmaren på en Volvo 850 är en stel, rörformig längd av metall som går från ena sidan av bilens fjädring till den andra. När 850 drives runt hörn, verkar baren en spak, tvingar insidan däcket till marken, vilket minskar krängning och ökar greppet. Baren är fäst vid fjädring med ändlänkar, vilket kan bli slitna. Byta ändlänkarna kan göra en 850 avstängning känns betydligt mer lyhörd och stabil. Saker du behöver
Automotive ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open slutade skiftnycklar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kör den upp på ramper i slutet som du byter ut slutet länken. Med andra ord, om du byter ut en front länk, köra framför bilen upp på ramper.
2

Ställ i nödbromsen och placera en träbit eller en hjulklossindikator bakom en av hjulen på marken.
3

Ta bort muttern överst slutet länk där det bultar till krängningshämmaren med en hylsa och spärrskaft. Ta bort muttern på botten av ändlänken där den bultar till suspensionen. Dra ut änden länk från suspensionen.
4

Installera den nya änden länken och gänga på muttern som fäster länken till krängningshämmaren. Montera muttern på den motsatta änden av länken så den är fäst vid avstängning.
5

Dra åt muttrarna på båda ändar till 45 ft /lbs. Om dubben i snurrar ändlänken, använda en öppen ände skiftnyckel på de plana sidorna för att hålla dubben medan muttern dras åt. Sänk fordonet bort av ramper.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131267.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.