Felsökning av en 1993 Oldsmobile Cutlass Supreme

Basen cabriolet av 1993 års Oldsmobile Cutlass Supreme kom utrustad med en 3,1-liters sexcylindrig motor. Det ingår också många olika vanliga funktioner, t.ex. säten trasa hink, bromsar makt, Servostyrning, dörrlås, 16-tums aluminiumfälgar, elektriska fönsterhissar, luftkonditionering och tonade glas. Eftersom Cutlass Supreme gjordes med så många delar och system, kan det vara svårt att felsöka ett problem med bilen. För att lösa problem med dina Cutlass Supreme minns se tillverkarens uppgifter och lära generella metoder för felsökning. Instruktioner
1

Titta på bränsle tryckregulatorn inuti motorn i Cutlass Supreme när du ser bränsleläckage under fordonets motor. Den bränsletrycksregulator kan vara en eftermarknad del tillverkas av Delphi som inte innehöll en O-ring och hållaren. Som ett resultat kan bränsle läcka ut av bränslet tryckregulatorn. Om läckande bränsle kommer i kontakt med en tändkälla, kan en brand startar i din Cutlass Supreme motor. Byt regulatorn bränsletrycket för att lösa problemet.
2

Kontrollera nivån frostskyddsvätska kylvätska inuti din motor när det känns som om bilen inte producerar varm luft ur munstyckena inuti kupén. Vätskenivån kan vara låg. Titta också på värmaren ventilen så att ventilen inte är defekt eller otät. Du bör också kontrollera termostaten på fordonet för att se om det har fastnat i öppet och hålla varm luft strömmar in i lufthålen.
3

Kontrollera syresensorn inuti Cutlass Supreme motor om det finns en svavel-liknande lukt från avgaserna medan du kör eller motorn går på tomgång. Sensorn kan vara skadad eller defekt. Katalysatorn och PCV ventilen kan också vara igensatt, skadad eller defekt. Titta också på förgasaren och se om det är smutsigt eller har slutat fungera på rätt sätt. Du bör också se till att de PCV avgassystemet slangarna inte är igensatta eller kollapsat.
4

Undersök bränsleledningarna i din Cutlass Supreme om du ser ett bränsleläckage under motorn medan bilen är parkerad. En eller flera av bränsleledningarna kan vara lös och låta bensin att strömma ut. Kontrollera att förgasaren är ordentligt installerad och att spridarna inne i motorblocket fortfarande fungerar och inte läcker bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131230.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.