Hur ställa in tiden på en 1993 Mustang GT

I 1993 års Ford Mustang GT presenterade en kraftfull 5,0-liters motor. Tändinställningen för 5.0 motorn är 10 grader. Den tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa för att starta motorn. Du bör rutinmässigt justera tändningen på din 5.0 motor för optimal prestanda. Du kan justera tändningen med några verktyg och grundläggande mekaniska färdigheter. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

parkera din Mustang på en plats med tillräckligt utrymme för att arbeta på motorn på ett säkert sätt. Stäng av alla tillbehör och utrustning i bilen, inklusive luftkonditionering /värme, radio och belysning.
2

Place stoppklossar under hjulen. Sätt i friläge, ställ nödbromsen och ta med din Mustang till en varm tomgång 750 rpm.
3

Öppna huven för att arbeta på motorn. Låt rpm för att gå tillbaka till noll. Koppla den enda tråd pipen ansluten på tändmodulen. Engagera rusvarvtalet option på tomgång styrventil placerad av motorn.
4

Anslut ett stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspol sekund. Placera klämmorna stroboskop på siffran 1 tändkabeln. Shine tidpunkten ljus på den huvudsakliga vevaxelns remskiva.
5

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan minskningar i förhållande till den grad fliken på framsidan av motorn. Du kan upphöra med all verksamhet och ta med din Mustang GT tillbaka till sitt normala tillstånd, om tändningen är redan vid 10 grader.
6

Lossa distributören låsning bult ligger vid foten av fördelningshuset med din nyckel. Koppla loss slangen distributören vakuum och koppla in den elektroniska gnistan datorn. Använd startkablar att jorda förgasaren switch.
7

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan linje med graden fliken på framsidan av motorn för att skapa en antändning tid 10 grader.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra åt distributören låsning bult och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Vrid rusvarvtalet bort genom att stänga av tomgångsregleringens ner.
9

Ta tidpunkten ljuset från motorn, ta sedan bort stoppklossar från dina hjul. Stäng huven på din motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131143.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.