Civic Taklucka Felsökning

En taklucka är ett bra sätt att låta luft och ljus i din Honda Civic. Men ibland detta fönster kan fastna. Det kanske inte ens fungerar alls. När detta händer, är din mest kostnadseffektiva lösningen för att felsöka takluckan själv. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
borste
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om armarna på takluckan har blivit fastnat i deras guider. Skenorna är de metall spår på vardera sidan av glasskivan. Luckan armar är de metallstänger som sitter i en vinkel mellan panelen glas och taket av bilen. Ta ut glaset ur takluckan genom att lossa och ta bort skruvarna som håller glaset på armarna på takluckan. Skjut lyftarmarna framåt med en skruvmejsel. Detta kommer att frigöra dem från deras fastnat ställning. Byt ut glaset när du har släppt armarna.
2

Rengör spåren som takluckan glidflyger öppen och stängd. Borsta bort smuts och skräp med en borste. Smuts i spåren kan orsaka fönster för att hålla.
3

Kontrollera om takluckan kabeln har fastnat i spåren. Använd en stjärnskruvmejsel för att lossa och ta bort skruvarna som håller J plattan på plats. Den J plattan är en metall bar i form av ett "J" på baksidan av takluckan. Den har skruvar i vardera änden som ansluter den till glaspanel och taket av bilen. Avlägsna takluckan kabeln från spåren om det har blivit fastnat. Dra kabeln ifrån spåren med händerna. Byt J plattan.
4

Använd en multimeter för att testa kablar och switchar i takluckan. Du kan komma åt taklucka s ledningar och växlar när takluckan är öppen. För att testa en omkopplare, exempelvis, placera sonderna enligt multimeter på varje sida, eller pol av omkopplaren och övervaka skärmen på multimetern. Ett kort i växeln kommer att visa upp så högt motstånd på multimeter skärmen. Ersätt alla kortslutna kablar och switchar.
5

Kontrollera om takluckan motorn fungerar. Takluckan Motorn är placerad på baksidan av takluckan. Det är en liten, rund enhet. En dåligt fungerande motor kommer inte öppna eller stänga takluckan, lämnar takluckan i ett läge. Stick in en skruvmejsel i mitten av motorn. Vrid motorn med skruvmejseln. Om takluckan rör sig när du gör detta, har motorn ingen ström. Byt ut motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131077.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.