Bil Glas Installation

Ibland, bil sprickor glas eller chips. Om sprickan är för stor för att försegla eller fylla, är det nödvändigt att installera en ny vindruta, vilket kan vara en utmanande uppgift. Installationen sker ofta genom ett professionellt, och det innebär detaljerat arbete som kan vara för mycket för vissa bilägare att hantera. Men med rätt verktyg och instruktioner, kan denna installation kompletteras av några erfarna bilägare. Saker du behöver
Vindruta trim Removal Tool
Rags Vatten
Specialized primer-bindemedel
tätningspistol
Glasrengöringsmedel
Visa fler instruktioner

1

Skriv ner märke och modell av bilen och ta denna information till en återförsäljare eller bildelar butiken så korrekt vindrutan kan beställas. Ställ in vindrutan i öppningen med hjälp av en vän att se till att den passar ordentligt. Ta det tillbaka ut och ställ den åt sidan.
2

bort trim runt vindrutan med en vindruta trim borttagningsverktyg. Snap off alla klippen som håller vindrutan på plats. Kör verktyget under trim och dra ut alla fästen samt.
3

Rengör ytan av vindrutan runt ramen. Torka av med vatten och en ren trasa. Vänta det torka och tillämpa en särskild primer-bindemedel längs den yttre omkretsen av öppningen där vindrutan ska installeras. Kör en sträng lim med en täta pistol. Applicera bindemedel till omkretsen av vindrutan på samma sätt som det tillämpas på bilen.
4

Ställ vindrutan på bilen i öppningen med en person som innehar varje sida. Tryck ner ordentligt för att fästa den till fönstret och kör händerna längs utsidan omkrets för att täta den på plats. Kontrollera längs kanten av vindrutan för överskjutande bindning lim som kan ha squirted igenom. Torka upp med en ren trasa.
5

Rengör vindrutan med fönsterputs och vänta fyra timmar för limning härda innan du kör bilen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131038.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.