Meadows Diesel Engine Specifikationer

Henry Meadows Limited var ett företag som grundades 1920 i Storbritannien. Den tillverkades ursprungligen tre-växlad lådor, och två av de mest populära produkterna är fyrväxlad och sexväxlad dieselmotorer. Utvecklad i 1930-talet, användes de i tankar, pumpar trailer och nyttofordon. De hade 130-mm Borrning och slaglängd och drevs via direkt dieselinsprutning. Den 6DC.630 Dieselmotor

sexcylindriga motorn kan gå så högt som 127 panna hästkrafter (BHP). Motorn användes i den "osynliga chassi" i vissa bilar som gjorts av Guy Motors och använt ett "N"-typ av bränsleinsprutning. Den hade en fem-växlad växellåda, och en 130-mm "Square" Borrning och slaglängd. Motorn kan köras på 1800 varv per minut (rpm).
6HDC500 Dieselmotor

åtta-litersmotor körde på sex cylindrar och användes för att driva bussar såsom Guy Victory. Motorn var liten så det kan vara bekvämt monterad under en busschassier. Det kan producera upp till 161 hk vid 2500 rpm. Det var effektivt med bränsleförbrukningen eftersom det kom monterad med en automatisk förskott guvernör i dess direkta insprutningssystemet.
Meadows Diesel Generatorer

Meadows generatorer som drivs på Meadows 970-talet motorer. De kunde ge upp till 135 kilowatt ström som en backup i händelse av strömavbrott, och de kunde skjuta upp på så lite som 10 sekunder efter strömavbrott. Några av dessa generatorer har använts för amerikanska nukleära testanläggningar, och några även överlevt testet nukleära attacker.
Tågmotorer

Henry Meadows Limited arbetat med D. Wickham & Company Limited för att tillverka dieselmotorer för tåg. De 130 BHP motorer användes i tågen för Kongo Katanga järnvägarna. Den HDT500 gynnades. Det var en platt dieselmotor med rätt cylindrar och 8,14-liters kapacitet. År 1957 var motorerna levereras till skotska Rail. Modifieras 40KA modell Addera Gibbs Familj Traktor

En av traktorerna i Gibbs familjen Tractor Collection. Det körde ursprungligen på en Ford motor, men nu körs på en Meadows MKIII. Det är en fyrcylindrig motor med en vertikal fyrtakts radmotor och drivs med direkt bränsleinsprutning. Dess borrning och stroke är 4,724 inches, och det har motorn på högre än 1600 och 1800 RPM. Den har en diesel kapacitet på 2,3 kejserlig gallons. Filtreringssystem innehåller en sil och vattenlås. Motorns kylsystem använder vatten cirkuleras med hjälp av en centrifugalpump, och det finns en termostat temperatur. Motorsystemet körs med kompressionständning med ett kompressionsförhållande på 16:1. Motorns slagvolym är 332 cubic inches.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131037.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.