Audi Överhettning Felsökning

Audi i Tyskland endast tillverkar vattenkylda förbränningsmotorer för bilar. Som sådan kommer någon överhettning problem med motorn vara relaterade till kylsystemet. "Cool" för en motor som är igång är en relativ term. Vad som behövs är till Audi att hålla sitt kylvatten ca 30 grader under kokning, eller 180 grader Fahrenheit. Detta gör att vattnet för att bära bort motorerna överskottsvärme och hålla den från att överhettas. Kylsystemet består av fyra huvudkomponenter: kylare, vattenpump, kylfläkt och termostat. Radiator

När en Audi börjar överhettas eller ens köra varmare än normalt, först kolla kylaren. Kontrollera kylvätskan (en blandning av vatten och kemiska kylvätska /frostskyddsmedel) är på rätt nivå. Om kylvätska är låg, lägga till mer till overflow tank på sidan av kylaren. Även när motorn inte är igång och när motorn är varm, kolla under kylaren och se om det finns något överskott av vatten puddling. Det är bäst att göra detta utan att luftkonditioneringen kör som vanligt kondensationsstekflott till marken kan vara förvirrande.

Detta kan tyda på en radiator läcka. Också, kolla alla gummislangar som leder från kylaren till motorn blocket för läckor. Varje förlust av kylvätska kan resultera i en varm motor.
Vattenpump

Vattenpumpen är placerad på sidan av motorn och ligger lätt genom att följa slangarna till och från kylaren. Vattenpumpen drar vatten från kylaren till motorn och sedan skjuter vatten tillbaka till kylaren som skall kylas. Vattenpumpen fungerar genom ett svänghjul som drivs av Serpentine belt. Med motorn igång, att se till att bältet driver hjulet och hjulet driver axeln in i pumpen. Kontrollera också för eventuella läckage runt pumpen. När en vattenpump misslyckas, sälarna håller den vattentät kommer att förlora integriteten. En läckande vattenpump måste bytas.
Kylfläkten

En fläkt ligger mycket nära kylaren ansiktet drar luft genom kylaren för att kyla det varma vattnet . Audi motorer använder eldrivna fläktar och inte fans drivs av Serpentine belt på många äldre modell bilar. Med motorn igång, se till att fläkten är i drift. Om det inte är, kontrollera kabelanslutningar driver fläkten. Om ledningarna fungerar, sedan ersätta fläkten är det enda alternativet.
Termostat

Termostaten är en liten rund anordning placerad mellan de viktigaste tilloppsslangen och motor blockera. Den andra änden av denna slang leder till vattenpumpen. Tyvärr finns det inget sätt att testa för att se om termostaten har misslyckats. Lyckligtvis termostater är mycket billigt och lätt att byta. Bara koppla loss slangen, dra ut den gamla enheten och installera en ny. Detta är det bästa sättet att felsöka termostaten och det är inte mycket dyrare än att byta ett oljefilter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126601.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.