Hur man bygger en turbo-laddare

En turbo är en typ av varmluft induktion enhet som använder avgaserna drivna impellrar att komprimera en motorns laddning luftintag. Pumphjulen i ett turboaggregat når ofta hastigheter över 28.000 varv per minut, eller 466 varv per sekund, vilket genererar enorma mängder friktionsvärme. Denna kombination av värme och rotationsfriktion orsakar en hel del slitage på turboladdaren, och som ett resultat måste turboladdaren byggas om några års mellanrum. Ombyggnaden processen är ganska komplicerad och bör endast prövas av någon med tidigare erfarenhet inom mekanik. Saker du behöver Review, komplett uppsättning av amerikanska och metriska skiftnycklar och uttag
Intern och extern låsring tång
Torco montering lube
Visa fler instruktioner
1

Demontera turboladdare i sin helhet. Börja med att ta bort ½ tums wastegate fästskruvar och ta bort wastegate armbågen. Ta bort alla skruvar turbinhus och turbin mittsektion. Ta bort 13mm bultar och hållare av metall från kompressorhuset och ta bort höljet. Ta den 7/16 tum muttern som håller kompressorhjulet och ta bort hjulet.
2

Dra turbinhjulet och axeln ur mittsektionen. Ta bort alla 10mm muttrar som håller plattan kompressorn tätningen och ta bort plattan. Ta bort axeln turbin axeltapplagersystem snäppringar och lager.
3

Blötlägg lagerhuset i förgasaren renare och kontrollera att alla oljekanalerna är tydliga. Ta bort den gamla turbinaxeln och rensa bort alla sotavlagringar. Installera den nya tätningen turbinaxeln.
4

Skicka turbinaxeln och turbin till en tredje part för korrekt balansering. Detta steg är inte 100% nödvändigt, men är en bra idé.
5

Packa bärlager och axeln med Torco montering glidmedel. Installera ny lager och tätningar.
6

Utför steg i omvänd ordning för att återmontera turboaggregatet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130997.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.