Hur man stämmer en 3,4 Liter Impala

Chevrolet introducerade Impala till den offentliga marknaden för 1958 års modell. Den 3.4l V6 motor var standard kraftpaket i åttonde generationen, eller 2000 till 2005 års modell. Presentera två ventiler per cylinder, var 3.4l motorn en overhead ventil design. Denna bas motor var annonseras med 180 hästkrafter vid 5.200 rpm och 205 ft-lbs av vridmoment vid 4.000 rpm. Att upprätthålla denna motor och inställning regelbundet är relativt lätt och kommer att förbättra fordonets livslängd. Saker du behöver
Luftfilter
5W/30 Motor Oil (5 Kvarts) katalog oljefilter
Wrench Set
skruvmejsel
Jack Stand
Visa fler instruktioner
byt ut luftfiltret
1

Dra spärren Huvlås inne i hytten av Chevrolet Impala. Tryck in fliken under huven och dra upp.
2

Skruva förarsidans bar som löper tvärs över luftfilterlådan. Ta baren för att få bättre tillgång till filtret. Lossa filtret fästena och ta bort locket för att komma åt filtret inuti. Byt filter en gång om året för att maximera renhet av luftflödet.
3

Ta hårdvaran som håller det gamla luftfiltret på plats. Lyft det gamla filtret ur filtret rutan långsamt.
4

Inspektera filtret rutan område för damm och skräp och rengör därefter. Behåll detta område så rena som möjligt för att inte förbjuda luftflödet.
5

Sänk nya luftfiltret i filterrutan och säkra med de medföljande fästena. Den nya luftfilter passar in i insugningsröret på samma sätt som det gamla filtret.
6

Byt filtret lock och snäpper tillbaka på plats. Använd den medföljande hårdvaran och skruva tie-bar i läge över filtret rutan. Addera olja och oljefilter
7

Jack den främre änden av Chevrolet Impala bort av marken och placera pallbockar bakom båda framhjulen. Sänk bilen på pallbockar.
8

bort oljelocket och oljestickan, som ligger på sidan av motorblocket. Placera behållaren olja återvinning under oljetråget, som ligger på botten av Impala motor.
9

Ta avtappningspluggen ur oljetråget och låt all olja rinna in i återvinning container. Byt ut kontakten när du är klar.
10

Vrid oljefiltret moturs med nödvändig nyckel för att ta bort. Ta långsamt, noga med att inte spilla olja under denna process. Montera det nya oljefiltret med handen, vrida medurs för att dra åt.
11

Höj Impala bort av pallbockar, ta bort stativ och rygg till marken. Ersätt oljestickan. Lägg fyra kvartar av motorolja till motorn. Vänd bilen och låt motorn värmas upp i ett par minuter. Ta ur oljestickan och kontrollera oljenivå och konsistens. Lägg mer olja i motorn om det behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130864.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.