Hur att renovera och reparera en Lead-Acid Gel Batteri

Bly-syra gel batterier anses säkrare än vanliga vätskefyllda blybatterier. Varje batteri cell innehåller en tjock gel, om batteriet blir tappats eller skadats och fallet spricker öppen, förblir gelen på plats, medan en vätskefylld batteri skulle läcka farlig svavelsyra. Bly-syra gel batterier är slutna enheter, kan du inte komma åt cellerna och fylla elektrolyten. Det innebär också att de behöver laddas och urladdas annorlunda än en vanlig blybatteri. Om du upptäcker att du har problem med att få batteriet laddat ordentligt, prova en renoverings processen att reparera den. Saker du behöver
Batteriladdare (måste ha låg avgift eller "Gel" inställningen)
Visa fler instruktioner
1

Använd helst energi kvar i bly-syra gel batteri. Denna process hjälper renovera cellstrukturen. Om det inte finns tillräckligt med energi för att driva utrustning som kräver mycket energi, slå på belysningen. Låt batteriet laddas ur tills lamporna är mycket mörk.
2

Placera din batteriladdare nära din bly-syra gel batteri. Kontrollera ditt batteri laddare för en låg kostnad inställning som "underhållsladdning." Vissa batteriladdare har en inställning för "Gel". Det är viktigt att batteriet får en långsam laddning som laddar det snabbt kommer att skada batteriet inte går att reparera. Om din batteriladdare inte har en långsam laddning hastighet, skaffa eller låna en laddare som gör.
3

Välj den lägsta avgiften inställningen på batteriladdaren. Använd "Gel" om den har inställningen. Anslut de två batterikablarna anslutna till laddaren till bly-syra terminaler gelbatterier. Använd klämman på änden av den röda kabeln och koppla den till den positiva "+"-anslutningen på batteriet. Använd klämman på den svarta kabeln och fäst den negativa "-" polen på batteriet
4

Sätt på batteriladdaren för att påbörja laddningen av bly-syra gel batteri.. Den långsamma laddningen hastigheten på helt urladdat gel batteri tillåter cellstrukturer att reparera sig själva. Lämna det i fem till sex timmar och sedan på sidan av batteriet med handen. Om den laddas korrekt, är batteriet blir varmt. Lämna det i ytterligare fem eller sex timmar sedan på batteriet igen och du ska finna att det är varmare, men inte hett. Om det är varmt, stänga av laddaren omedelbart och låt batteriet svalna helt innan du startar laddningen.
5

Stäng av laddaren efter totalt 12 timmar. Låt inte det alltför mycket längre, som till skillnad från vanliga blybatterier du kan överladda en gel batteri. Koppla från batteriladdaren kablarna.
6

Använd din bly-syra gel batteri på vanligt sätt och det bör hålla en full laddning. Upprepa stegen minst en gång eller två gånger per år för att förlänga livslängden för ett bly-syra-gel batteri.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130838.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.