Hur du ändrar transmissionsolja i en Toyota Tundra

Små buggar i din sändning snabbt kan bli stora problem. Det första steget i att undvika stora problem med din Toyota Tundra överföring är att hålla koll på ditt transmissionsolja nivå, och ändra vätska vid behov. Transmissionsolja ska vara röd. Vid kontroll av vätskan uppmärksamhet nivå lön av vätskans färg och lukt. Om det är missfärgat eller luktar konstigt, kan det vara dags att byta vätskan innan någon skada är skedd. Saker du behöver
Drain Funnel
pan
Ny transmissionsolja
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Tundra på plan mark . Det kan bidra till att höja det för att få lättare tillgång till transmissionen. Kontrollera att trucken är stabil innan du går under det.
2

Ta bort all smuts och fett från runt avtappningspluggen. Placera ett uppsamlingskärl direkt under avtappningspluggen. Använd en hylsnyckel för att ta bort pluggen och låt den gamla vätskan rinna ner i pannan. Låt vätskan rinna av helt.
3

tillbaka avtappningspluggen. Använd en ny tätningsbricka om det behövs. Ta dräneringstråget och kassera den gamla transmissionsolja enligt lokala förordningar.
4

Lägg till ny transmissionsolja genom påfyllningsröret. Några av de gamla transmissionsolja kommer fortfarande att vara i transmissionen. Häll den nya vätskan genom tratten, och använda stickan för att kontrollera nivån. Om det behövs, fortsätta att lägga vätska.
5

tillbaka mätstickan i påfyllningsröret. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Shift transmissionen genom växlarna, sedan tillbaka till parken. Re-kontrollera vätskenivån medan lastbilen går på tomgång. Lägg till mer vätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127887.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.