Hur man byter vattenpump 1984 Corvette

En vattenpump hittas på någon bil. Dess huvudsakliga funktion är att cirkulera vattnet i kylsystemet i en bil. När vattenpumpen inte fungerar, kommer fordonet inte vara i någon form för att köra. Byte en vattenpump på en 1984 Corvette liknar ersätta en vattenpump på någon annan typ av Corvette. Det kan vara mycket detaljerad och tidskrävande för även de erfarna mekaniker. Saker du behöver
Vattenpump tätningsmedel
frostskyddsmedel uttag
3/8-tums spärrhandtag
packningsskrapor
tryckprovare
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och pressa kylarslangen för att se till att det inte finns något tryck i kylsystemet. Twist kylarlocket moturs för att ta bort den. Sätt i en spänning tester för att testa kylsystemet. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna tömningsventilen för att tömma kylsystemet.
2

Ta bort drivremmen från bilen. Lossa den och börja dra ut den. Ta bort nedre kylarslangen och alla andra slangar anslutna till vattenpumpen. Unbolt bultarna som håller vattenpumpen på plats och ta bort vattenpumpen.
3

Rengör monteringsytan på motorblocket där vattenpumpen var beläget med en packning skrapa. Ställ den nya vattenpumpen på plats och dra åt den med samma bultar som användes för den föregående vattenpumpen.
4

tillbaka slangarna och bälten som togs bort på samma sätt som de togs av. Sätt kylaren kontakten på plats och fylla på kylaren med en 50/50 blandning av kylvätska och destillerat vatten. Ange ett tryck testare på toppen av kylaren och testa för läckor.
5

Fyll överflödesbehållare med kylvätska. Starta motorn med kylarlocket fortfarande avstängd och tomgång motorn så instängd luft från kylsystemet kan tas bort. Lägg mer kylvätska om det behövs. Dra baksidan kylarlocket på plats. Testa Corvette på vägen, regelbunden kontroll av temperaturmätare. Lägg mer kylvätska om fordonet läser het.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130830.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.