Automatisk Strålkastare Vs . Varselljus

Strålkastare avser lyktor som fäster på framsidan av ett fordon och ge belysning under perioder med dålig sikt . Standard strålkastarna fungerar via en on /off strömbrytare som styrs av föraren . Automatiska strålkastare och varselljus både erbjuder automatisk funktion , men varierar i drift och resultat . Definitioner

Automatiska strålkastare automatiskt på eller av utifrån sensorer som bestämmer graden av solljus . Once naturligt ljus dämpas till en viss nivå , automatiska strålkastarna slås på för att kompensera. Varselljus avser belysningsanordningar på bilar som automatiskt slås på när ett fordon rör sig framåt .
Illumination

Automatiska strålkastare erbjuder standard strålkastare belysning gång påslagen . Varselljus arbetar ofta på en dimmer ljusnivå än vad som erbjuds av vanliga strålkastare , oavsett nivån på omgivande ljus .
Nackdelar

Varselljus erbjuder ingen manövrering och , därför , inte kan stängas av om de bländning till ett annat fordon , in i ett hus eller på en fotgängare . Operatörer med varselljus kanske inte kommer ihåg att slå på sina strålkastare i skymningen , kan leda till farliga körförhållanden på grund av nedsatt sikt . Automatiska strålkastare kan slå på under tider av hög synlighet om sensorn , vanligen placerad mellan backspegeln och vindrutan , omfattas skugga eller på annat sätt blockeras från solljus .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130616.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.