Hur Tune Up en 1994 Ford E-150 5.8L

Ford Motor Company först introducerade sin linje av full storlek skåpbilar 1961. Genom 1994 hade E-150 redan vunnit Motor Trend s Truck of the Year och erövrat marknaden för stora van försäljning. Detta van serien kom med fem tillgängliga motoralternativ, men 5.8L Windsor V8 förblev den mest populära bland E-150s och dess relativa tillämpningar. Med detta van trimmad och servad ordentligt kommer att se till att det fortsätter att gå och fungera till sin fulla potential. Saker du behöver
Luftfilter
Fördelarlock
Tändstift
tändkablarna och tråd avdragare
O2 sensor
Jack
pallbockar
Show Fler Instruktioner
Luftfilter
1

Lossa skruvarna som förbinder luftfiltret till E-150 luftintag systemet. Byt luftfiltret en gång per år, vid behov, för att garantera en ren luft flöde genom motorn.
2

Lyft gamla luftfiltret ur motorns bay långsamt. Se till att inte spilla någon av damm och skräp i luftfiltret på den exponerade luftintaget slang eller närliggande motordelar.
3

rensa bort eventuellt skräp som spillts ut luftfiltret på motorn.
4

Sänk det nya luftfiltret på plats där den gamla vilade. Rikta in den nya filtret med luftintaget röret.
5

Dra åt bultarna för att fästa luftfiltret med resten av luftintaget systemet.
Tändstift och ledningar
6

Koppla bort batteriet i E-150 motor för att avbryta elektriska flödet. Byta tändstift och kablar kan orsaka fysisk skada och skada om el fortsätter att gå igenom tändsystemet.
7

Använd kabeln avdragare för att ta bort boot av trådarna från sina motsvarande pluggar. Byt tändstift och kablar, en i taget för att säkerställa korrekt installation.
8

Inspektera tändstiften och sladdar för korrosion, överhettning, väta, eller någon annan fysisk skada egenskap. Inspektera kablar för tecken på hårda slitage eller nötas.
9

bort skadade tändstift och kablar. Vrid tändstiftet moturs med en skiftnyckel för att ta bort. Dra vid basen av trådarna för att ta bort från sina respektive pluggar. Dessa delar är billigare och mer effektivt att byta ut än att försöka rengöra eller reparera.
10

Använd din hand för att installera nya tändstift och kablar. Fäst trådarna tillbaka till de nödvändiga kablarna för korrekthet.
Syresensorer
11

Lyft den främre änden av E-150 med den medföljande domkraft. Placera pallbockar under och lägre bilen tillbaka ner för att vila på dessa bestånd.
12

lossa de elektriska sensorer anslutna till syresensorn. Ta uppströms sensorn, som ligger på framsidan av fordonets motor. Gör samma sak för den nedströms sensor, bakom katalysatorn.
13

Använd nödvändig skiftnyckel storlek och skruva isär syresensorerna från avgassystemet. Håll bultarna och annan hårdvara i närheten för nya lambdasonder.
14

Bolt de nya sensorerna på plats i de gamla delarna. Återanslut elektriska sensorer tillbaka till de nya sensorerna.
15

Anslut motorns batteri till rätt pluggar. Jack fordonet upp, ta bort jack läktaren, och sänk bilen tillbaka ner till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130602.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.