Hur man tar bort avgasgrenröret bultarna en Daihatsu Mini Truck

Även om inte lika vanligt i USA, är Daihatsu mini lastbilar byggda och konstruerade i Japan och vanligast i och kring Asien. Liksom andra lastbilar och tunga fordon, har en Daihatsu mini lastbil ett avgasgrenrör som styr avgasflödet från motorn. Det finns flera bultar som håller grenröret på plats, och eftersom du inte har en hel del utrymme för att arbeta med bultarna ofta vara svårt att ta bort. Om du behöver byta grenröret eller om en av bultarna är knäckt det är viktigt att ta bort skruvarna från fordonet. Saker du behöver
14mm Open slutade skiftnyckel
Momentnyckel
14mm mutter
Visa fler instruktioner
1

Döda motorn i Daihatsu mini lastbil och pop bålen. Om du följer avgasröret från den bakre delen av fordonet mot motorn du kan hitta där avgaserna ansluts till motorn via grenröret.
2

Spraya genomträngande olja på bulten. Detta hjälper rensa bort fett och andra gunk från bulten och stud.
3

Skjut din 14mm öppen nyckel mot den första bulten på grenröret. Du kommer fortfarande att ha en bra halv tum mellan slutet av skiftnyckel och slutet av dubben bulten är ansluten till.
4

Twist på din 14mm mutter på änden av tappen tills den ligger an mot skiftnyckel. Väl på plats tar bort din öppna slutade skiftnyckel och skjut på momentnyckel. Den skiftnyckel kan täcka både muttern och bulten.
5

Twist momentnyckeln tills bultarna börjar att snurra. Om du finner momentnyckeln inte rör slår den ett par gånger med en hammare för att starta processen. När bulten är förlorar fortsätta att vrida momentnyckeln tills den första bulten lossnar. Upprepa samma process med resten av grenrörsbultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131309.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.