Hur man bygger 12 Volt blybatterier

Tanken sättet att behålla en 12-volts blybatteri i gott skick är att regelbundet ladda ur det med cirka 70 procent och sedan ladda upp det långsamt. Men, du vet det är inte ett praktiskt alternativ som du behöver din bil batteri varje dag och det blir en liten urladdning sedan får laddas varje gång du använder din bil. Under normala omständigheter du tänker inte på din 12-volts bilbatteri från en månad till nästa, tills du tycker att det inte tar en avgift och går död. Innan du bestämmer dig för att få en ersättning, eller helt enkelt sätta den på laddning, ha en go återuppbygga cellstrukturen i din blybatteri. Saker du behöver
Skyddshandskar
Skyddsglasögon
Skruvmejsel
Destillerat vatten
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Bär skyddande handskar och skyddsglasögon innan du återuppbygga cellstrukturen i din 12 - volts batteri. Du behöver för att komma till cellen reservoarer som innehåller mycket giftiga svavelsyra som omedelbart brinner vid kontakt med huden.
2

Placera din 12-volts blybatteri i ett batteri fack på en stabil arbetsyta. Ta bort de sex caps battericell ovanpå batteriet. Antingen skruva av locken med fingrarna, eller om locken har slots, använd en skruvmejsel. Varje cell producerar två volt och är kopplad i serie för att producera 12 volt. Sätt lock på ena sidan.
3

Kontrollera vätskenivån i de sex cellerna. Det är troligt att du hittar vätskenivån ligger under den lägsta markeringen på insidan av cellerna. Detta innebär processen av elektronerna som strömmar från en blyplatta till den andra inuti cellen har stannat. Vätskan, som kallas elektrolyt, är svavelsyra och möjliggör en kemisk reaktion att äga rum mellan de positiva och negativa plåtar när batteriet blir ett flöde av el från bilens generator eller batteriladdare. Om vätskenivån sjunker under den lägsta markör, skulle plåtarna exponeras, och de skulle korrodera över tiden.
4

Rebuild strukturen kemiska cellen genom att ersätta vätskan. Använd destillerat vatten och fyll varje cell upp till den maximala markör inuti cellen. Det är viktigt att du inte överfylla cellen som under laddning cellerna blir varm och vätskan expanderar. Det destillerade vattnet kommer att blandas med någon existerande svavelsyra i cellen och börja att återuppbygga den kemiska strukturen. Men för processen börjar batteriet behöver elektroner att strömma mellan plattorna som skapas av en liten elektrisk ström från en batteriladdare.
5

Byt cellproppar med fingrarna eller en skruvmejsel. Dra inte åt för hårt.
6

Sätt våren klämman på den svarta batteriladdare kabeln på batteriets minuspol. Det är tydligt märkta "Neg", "-" eller kan ha en svart plastring runt terminalen polen. Sätt fjädern klämman på slutet av den röda batteriladdare kabeln på den andra batteripolen. Det är tydligt märkta "Pos", "+" eller kan ha en röd plastring runt terminalen pole
7

Ställ batteriet på den lägsta inställningen möjligt,. Kallas ofta "underhållsladdning". Ombyggnad av kemiska strukturen inuti cellerna tar tid och det är viktigt att processen sker långsamt så det destillerade vattnet blir surare. Som surhetsgrad ökar så elektron flödet ökar mellan de ledande plattorna. Eventuella korrosion på plattorna som orsakas av brist på elektrolyt skingras återuppbygga strukturen.
8

Koppla in din batteriladdare och slå på den. Kontrollera inställningen igen för att göra vissa att det är på den lägsta möjliga. Låt 12-volts blybatteri att ladda långsamt under 36 timmar. Under denna tid, ökar energin kvarhållande av plattorna som förändringar kemiska aktivitet. Du kan kontrollera om återuppbyggnaden fungerar genom att trycka på sidan av batteriet efter ca 12 timmar. Du skulle tycka att det börjar bli varmt indikerar att batteriet tar en avgift.
9

Stäng av batteriladdaren efter ca 36 timmar. Koppla bort batterikabeln klämmor från batteripolerna. Placera handen på sidan av den 12-volts blybatteri, och du tycker att det är ganska varm vilket den kemiska cellstrukturen är ombyggd, och batteriet har behållit en avgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130593.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.