De 1996 Dodge Caravan Slår över men startar inte

Om din 1996 Dodge Caravan inte startar korrekt, men fortfarande vända, då det kan finnas en mängd olika problem. Några av dessa potentiella problem kan tillfälligt lösas, såsom ett delvis urladdat batteri eller en starter som inte är korrekt i ingrepp med svänghjulet. Det är bra att känna till några av de ljud som är förknippade med olika omsättning misslyckanden så att du kan ägna mer av din tid att lösa problemet snarare än att försöka gissa vilken motor komponent misslyckas. Saker du behöver
Hammer
startkablar
Tändstift avdragare
OBD II scanner
utbytessäkringar
Visa fler instruktioner
1

Lyssna på ljudet som din motor gör. Om du hör metall mot metall slipning då din startmotor inte är engagerande med kuggarna på svänghjulet ordentligt. Vanligtvis när startmotorn misslyckas, kan du höra en virvlande följt av ett klick, utan att höra någon omsättning ljud i början. Men om startmotorn är fortfarande delvis i ingrepp med svänghjulet växel, kommer ljudet likna två kugghjul snurrar snabbt men inte helt inkopplad, liknande slipning kugghjul med en pinne skift.
2

Knacka slutet av startmotorn med en hammare för att få den att åter ingripa med svänghjulets kuggar. Hammaren tricket fungerar inte varje gång, och det är viktigt att köra din bil på ditt hem eller en mekaniker garage för att få startmotorn utbytt. Startmotorn på 1996 Dodge Caravan ligger nedanför motorn bakom främre nedre motorfäste och ligger i anslutning till oljetråget. Hoppa starta din Dodge
3

använda en uppsättning startkablar Husvagn om det låter som det är att försöka vända över och inte har tillräckligt med juice i smeten, som liknar en "Chuga, Chuga, Chuga" ljud. Inte upprepade försök att starta motorn eller trycker ned gaspedalen, eftersom detta kommer att tömma batteriet längre och översvämma motorn med gas.
4

Wave ner en annan bilist eller ringa en vän. Anslut den positiva startkabeln till arbetsfordon och den andra änden av den positiva kabeln till batteriets pluspol. Anslut den negativa startkabeln till arbetsfordon och den andra änden av minuskabeln till en omålad plats på din bil ram. Slå på din bil och låt den gå i några minuter. Kör din husvagn till en auto-delar butik för att testa batteriet, generatorn eller elsystem.
5

Kontrollera alla säkringar i under Dodge Caravan huva. Säkringsdosan ligger bredvid batteriet. Om säkringen terminaler bryts, måste de ersättas med en säkring med samma storlek strömstyrka. Använd en OBD II scanner för att kontrollera de elektroniskt styrda komponenter för motor, transmission, ABS (anti
6

-bromsar) och airbagsystemet. OBD II port för din husvagn är placerad på det nedre vänstra av din rattstången nära förardörren. Slå på fordonet till tillbehören och sätt på OBD II scanner för att kontrollera om elfel.
7

Använd en avdragare tändstift för att ta bort och byt tändstift. Inspektera tändstiften efter tecken på korrosion eller kol uppbyggd. Om du har märkt en ökning av misständningar eller baktändning för din husvagn innan no-start, då dina tändstift kan vara att skylla. Diagram som man fann vid GntType kan hjälpa till att diagnostisera specifika problem och fel som rör tändstift korrosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130546.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.