Skillnader mellan Buick 400/430/455 Heads

Biltillverkare kategorisera ofta bilmodeller med cylindervolym. 400, 430, och 455 Buicks är den främsta raden av bilar som transporteras tillverkarens egen V-8 motor design. Siffrorna avser den totala storleken på motorn i cubic inches och är en av de indikatorer på mängden av rå hästkrafter att varje motortyp kan producera. De 400 och 430 kom ut 1967-1969, och 455 1970-1976. Med undantag av kolvarna, de flesta motordelar bland tre är utbytbara. Insugningsrör

Ett topplock innehåller normalt tändstift, ventiler, och ingående /utgående skrifter. Insugningsröret är att viss passage där blandningen av bränsle och luft in och nå cylindrarna. I Buick 400 och 430, är ​​insugningsröret fäst vid cylinderhuvudet med exakt 50 £-fötter vridmoment. Applicera 55 £-fötter till Buick 455.
Vipparm

Detta är en fram-och återgående hävarm eller axel på toppen av cylinderhuvudet kopplad till kamaxeln, och är ansvarar för att öppna och stänga ventilerna. När kamaxeln höjer den yttre änden av vipparmen, öppnas den inre änden trycker mot ventilskaftet och den. På nästa kamaxel rotationen, återgår den andra änden till den ursprungliga positionen, höjer den inre änden och stänger ventilen. På Buick 400 och 430, är ​​vipparmen fästs på topplocket har 30 pund fötter vridmoment. På 455, är vridmomentet kravet endast 25 pund-fot.
Generator

En bil batteri och elsystem är laddad med en motor som är igång genom generator. De flesta bilmodeller tillverkade av General Motors har Delcotron generatorer med featured interna spänningsregulatorer. Dessa tre Buick modeller är inget undantag. De Delcotron generatorerna är anslutna till cylinderhuvudena motagefästena. De 400 och 430 behöver ett vridmoment av 22 pund-fötter på generatorns fäste, medan 455 kräver £ 35-fot av vridmoment
Torque

gäller. vridmoment, emellertid, finns det särskilda skillnader i cylinderhuvudena av varje modell. Vridmomentet är ett mått på hur mycket spänning måste tillämpas vid fastsättning olika komponenterna i en motor. Använda för mycket eller för lite kan skada de två cylinderhuvuden av en V-8 motor och därmed försämra motorns prestanda. En momentnyckel mäter exakt hur mycket kraft du använder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130478.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.