Hur Testa Aktuellt Generator Field

Generatorer producera el medan motorn är igång för att ladda batteriet och den elektriska utrustningen i bilen. Moderna generatorer kan producera betydande ström (ampere) när det behövs, men spänningen regleras till cirka 12 volt. Spänningsregulatorn justerar en liten fältström som ansluter till ditt tändsystem, batteri och generator lindningar rotor. Generatorn fältström är betydligt lägre än den nuvarande produktionen generatorn producerar under drift. Exempelvis kan generatorn producera 50 till 70 ampere under drift, men fältströmmen kan bara vara ett par ampere. Den bästa delen av att testa din nuvarande generator fältet är att du inte behöver slå på motorn. Saker du behöver
skruvmejsel
Wire
Knife
Wire strippor
Voltmeter
Visa fler instruktioner
Första Generator fältström Test
1

Sätt i nyckeln i bilens tändningslås. Lämna den i "off" läge ". Du behöver inte starta bilens motor att testa generatorn fältströmmen.
2

Open bilens huv och säkra den. Du behöver komma åt generatorn att testa fältet strömmen.
3

test generatorn för magnetism. Använd en metall skruvmejsel och placera metall slut väldigt nära bulten på generatorn remskiva. Det är på framsidan av generatorn och generatorremmen går runt trissan. Slutet på skruvmejseln inte dras mot bulten som det inte finns någon elektrisk magnetism.
4

Vrid tändningsnyckeln till läge "på", men börja inte din bil. Instrumentpanelen varningslampor tänds och regulatorn är aktiverad.
5

Upprepa testet med hjälp av skruvmejseln. Placera metallen änden av skruvmejseln nära till muttern på generator remskiva. Du hittar en stark magnetisk kraft drar omedelbart skruvmejseln mot det, även om skruvmejseln är ett rimligt avstånd, om det finns generator fältström. Detta innebär att generatorn fungerar korrekt. Om skruvmejseln inte dras mot muttern på remskivan, kan din generator eller spänning inte fungerar så går igenom stegen i avsnitt 2.
Second Generator fältström Test
6

Vrid tändningsnyckeln . tillbaka till "off" läget Ta bort plastpluggen i änden av kablaget som ansluts till regulatorn ovanpå eller i närheten generatorn Pluggen har fyra färgade trådar:.. blå, röd, brun och svart

7

Skär en 2-tums remsa av tunn tråd med hjälp av en kniv. Wire används för att ansluta högtalare, eller en låg spänning ljus är lämplig. Ta bort? tum av plastbeläggningen av båda ändarna av tråden remsa genom tråd strippor. Sätt i ena änden av kabeln remsan i kortplatsen på den röda tråden på plastpluggen. Anslut den andra änden i kortplatsen på den blå tråden. Du har kringgått spänningsregulatorn så att du kan testa för fältström.

8

Upprepa magnetism testet i avsnitt 1. Vrid tändningsnyckeln till läge "på" så instrumentpanelen tänds, men inte starta bilens motor. Placera metallen änden av skruvmejseln i närheten muttern på generatorn remskiva. den magnetiska kraften drar skruvmejseln till muttern, om generatorn fungerar korrekt och det finns ett fält ström. Om den inte dra skruvmejseln muttern generatorn inte fungerar korrekt så du behöver att få det kontrollerat professionellt.
9

Kontrollera kablaget med en voltmeter. Skjut stift i änden av den röda kabeln från voltmetern i skåran på selen kontakten där den blå kabeln är ansluten . Skjut utsprånget på änden av den svarta kabeln från voltmetern i spåret där den bruna kabeln är ansluten. Voltmetern läser mellan 3 till 12 volt, om ledningarna är bra. Om det inte finns något att läsa, få selen kontrolleras professionellt som Det kan vara anledningen till det finns ingen fältström när selen är ansluten till regulatorn.
10

bort remsan av tråd från pluggen i änden av selen. Stäng av tändningen. Byt pluggen i spänningsregulatorn. Stäng huven på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130469.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.