Hur man byter Bälten på en BMW 325i

Kuggremmen är en viktig del av BMW 325i, styra timingen av motorns ventiler. Det bör underhållas regelbundet för att undvika eventuella skador på fordonets motor. BMW rekommenderar byte av kamrem på 325i var 60.000 miles. Saker du behöver
kuggremssats
Skruvmejsel
Behållare för kylvätska
New kylvätska
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Show Mer Instruktioner
1

minuskabeln från batteriet. Den negativa kabeln är svart.
2

Ta bort skruvarna i svart plast stänkskydd under bilen. Ta bort skyddet. Öppna locket för kylvätsketanken. Dränera kylvätska från blocket i en behållare genom att ta bort avloppet bulten under avgasgrenröret. Avgasgrenröret ligger på passagerarsidan, bakom oljefiltret. Ta en 32-mm sida skiftnyckel
3

. Använd detta för att ta bort fläkten från vattenpumpen genom att vrida medurs för att ta bort den. När bort, hålla den förvaras i upprätt läge och ta bort fläktkåpa genom löstagning de två klippen som håller det på. Ta bort kylvätskeslangarna från kylaren och vattenpumpen. Kom ihåg vilken slang går där för när du sätter tillbaka dem på.
4

Ta bort de två bultarna som håller kylaren på plats. Avlägsna kylaren. Ta bort de tre skruvarna som håller fördelarlocket på plats och ta sedan bort locket. Lossa de tre skruvarna som håller de Rotos på plats och ta bort rotorn. Det kommer också att finnas en damm sköld under rotorn som du behöver för att ta bort också.
5

Hitta de fyra 10mm bultarna som håller vattenpumpen på plats och lossa dem. Hitta de sex 13mm bultarna som håller remskivan på plats och lossa dem också. Lossa och ta bort bälten för servostyrning, luftkonditionering och generator och vattenpump.
6

Demontera skruvarna vattenpump och själva pumpen. Avsluta ta bort remskivan bultar och remskivan själv. Det finns något som kallas en harmonisk dämpare placerad bakom remskivan som du behöver för att lämna på plats.
7

Ta bort de tre skruvarna som håller den övre kamaxeln locket på plats. Använd en 22mm hylsa och spärrskaft på vevaxeln muttern och vrid medurs tills markeringen på drevet ställer upp med skåran på huvudet. Märket ser ibland ut som en pil eller ett stycke. Se också till att "O /T" märke på de harmoniska spjäll ställer upp med skåran på nedre transmissionsremmens lock. Om dessa inställningsmärkena inte är justerade, kommer processen inte att fungera korrekt.
8

Fortsätt att ta bort vevaxeln spjället. Ta bort skruvarna som håller nedre kamaxel kåpan på plats och lossa den övre bulten för kamremmen spännaren. Lossa den nedre bulten samt och vrid spännaren mot passagerarsidan av bilen. Dra därefter åt den övre bulten tillbaka.
9

Skjut kamremmen bort av sina remskivor och vrid dreven medsols, börjar vid kamaxelns kransen. Ta bort den övre spännare skruven, styrpinne och våren. Ta bort den nedre bulten samt och spännaren. Montera nya timingremskiva bältessträckare. Dra åt den nedre bulten och installera styrtappen och våren. Vrid remskivan mot passagerarsidan och löst sätta i bulten. Skjut remskivan hela vägen mot passagerarsidan och dra åt bulten.
10

Justera inställningsmärkena om du behöver för att få dem att rada upp. Installera den nya kamremmen. Arbeta i en medurs och se till att hålla det tätt mellan varje drev. Lossa den övre spännare skruven tills spännaren roterar på förarsidan. Detta kommer att engagera kamremmen.
11

Montera den nedre transmissionskåpan och harmonisk dämpare. Kontrollera att kamremmen markerar line up genom att vrida vevaxeln med sockel två hela varv. Om de inte kan passas in, måste du ta bort remmen och montera den igen tills linjerna matcha upp.
12

Dra de övre och undre sträckarremskivor och bultar. Sätt tillbaka kamaxeln lock, vattenpump, remmar, kylare och fläktrem. Sätt tillbaka fördelarlocket och rotorn och kylarslangar. Anslut avloppet i blocket och toppen av motorn med kylvätska. Installera stänkskyddet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130429.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.