Nackdel av polymerblandning Bumper

Polymerer har revolutionerat nästan alla branscher på planeten. Från bilar till datorer, har polymerblandningar skapat snabbare, lättare, mer kapabla produkter. Tyvärr, nyare är inte alltid bättre när det kommer till stötfångaren säkerhet. Polymer Blend Brott

Eftersom de innefattar stora kluster av molekyler av olika material, polymera blandningar är inte så noga "blended" som en metallisk blandning. De kräver kemiska bindning och kan misslyckas i långtidsexponering om bindemedel inte är närvarande. Med tanke på att det inte finns något sätt att visuellt inspektera för dessa medel, de ger inga ledtrådar när de är frånvarande. Polymer stötfångare flaga, skal, eller bryta när dessa medel misslyckas eller saknas i mixen.
Termisk expansion

Värme gör saker för att expandera. I fallet med stötfångare, vad de är gjorda av influenser hur mycket stötfångaren kommer att växa när de utsätts för solen. Värmeutvidgningskoefficienter är ett direkt mått på denna expansion, och för aluminium, är detta antal låg. Polymerer tenderar att ha koefficienter som är många faktorer högre. Detta ökade expansionen orsakar fler påfrestningar på de skyddande strukturer bilen.
Minskad stötskydd

metall stötfångare har stor slagseghet jämfört med polymerblandning. För föraren, betyder det att du offra säkerheten för vikt med polymer-blandningen stötfångare.
Avfallsproblem

polymerblandning stötfångare skapa ett sista problem när fordonet har nått slutet av sin livslängd. Polymerer kan släppa ett antal flyktiga föreningar vid förbränning, och är betydligt svårare att återvinna än metaller. Denna ineffektivitet gör dem mindre "gröna" val än en traditionell metall stötfångare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130407.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.