3-Wire Generator Inkopplingsanvisningar

Generatorer ger en viktig duell funktion: De producerar el för att ladda batteriet och driva den elektriska utrustningen i bilen. Generatorns kablar är lättare än tidigare på grund av användningen av stickproppar och uttag som vanligtvis olika storlekar garanterar dig koppla din generator korrekt. Dessutom, de flesta generatorer har interna spänningsregulatorer resulterar i behovet av att bara koppla tre anslutningar i stället för fyra. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa de två batterikablarna från batteripolerna innan du tråd din generator. Använd en skiftnyckel för att lossa spännskruven på änden av den svarta kabeln. Lyft klämman från batteriet och flytta kabeln från batteriet. Upprepa processen för den röda kabeln.
2

Kontrollera på baksidan av generatorn för att lokalisera de tre terminalerna. Du kan hitta plast uttag, eller, om generatorn är lite äldre har tre metall gängade poler. En terminal är märkt "B", "Bat" eller "+" medan en annan är märkt "Gnd", "Fält" eller "-". Det tredje kallas vanligtvis "Ign", men det kan variera. Men den tredje terminalen är mycket mindre än de andra två så det är lätt att känna igen.
3

Hitta de tre kablarna som ansluter till generatorn terminalerna. Du kommer att se dem hängande i närheten: Man är en röd kabel, den andra svart, medan den tredje är vanligtvis en randig kabel och kan vara färgade grön /gul eller blå /brun. Färgen kan variera, men du kan identifiera kabeln, eftersom den är tunnare än de andra två.
4

Titta på slutet av varje av de tre kablarna för att avgöra hur de ansluter till terminalerna. Många kablar har plastpluggar som helt enkelt driva in till terminalerna, andra har metallöljetter.
5

Anslut den röda kabeln till terminalen märkt "B", "Bat" eller "+". Om det finns en plastplugg, sätt i kontakten i uttaget med fingrarna så långt det kan go.You hör att den klickar på plats. Dra försiktigt i kontakten med hjälp av fingrarna för att säkerställa att den är säker. Om kablarna har en ögla på slutet, sedan använda en skiftnyckel för att lossa muttern på den gängade terminalen polen. Placera öglan över polen och byt muttern. Dra åt muttern med en skiftnyckel
6

Anslut den svarta kabeln till terminalen märkt "GND", "Fält" eller "-.". Om det finns en plastplugg Sätt in kontakten i uttaget med fingrarna så långt det kan gå. Du hör att den klickar på plats. Dra försiktigt i kontakten med hjälp av fingrarna för att säkerställa att den är säker. Om kablarna har en ögla på slutet sedan använda en skiftnyckel för att lossa muttern på den gängade terminalen polen. Placera öglan över polen och byt muttern. Dra åt muttern med en skiftnyckel.
7

Anslut tredje tunn kabel till den sista terminalen. Tryck plastpluggen i uttaget, om den ansluts på detta sätt. Om kabeln har en ögla i änden, ta bort muttern från terminalen polen med en skiftnyckel och placera öglan över polen. Byt ut muttern och dra åt. Om du hittar den tredje terminalen har en skruv, ta sedan bort skruven med hjälp av en lämplig storlek skruvmejsel. Placera öglan över skruvgänga, sedan tillbaka skruven i plinten och dra åt med en skruvmejsel.
8

Kontrollera de tre anslutningarna är säkra anslut sedan de två batteripolerna. Placera klämman på änden av den röda kabeln över batteripolen märkt "Pos." Dra åt muttern på klämman med hjälp av en skiftnyckel. Placera klämman på den svarta kabeln över terminalen märkt "Neg." Dra åt muttern på klämman med hjälp av en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130286.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.